Wat is Layering en hoe doe je dat?

In mijn zoektocht naar nieuwe, innovatieve technieken en gezichtsbehandelingen stuitte ik op de layering techniek. Deze laag-over-laag techniek komt uit Zuid Korea naar Europa overwaaien en zorgt voor een flawless skin; een zachte, egale gladde huid met een frisse gehydrateerde teint met minder fijne lijntjes en rimpeltjes.

Zuid Koreaanse vrouwen brengen wel 10 layers ofwel lagen met huidverzorgingsproducten over elkaar aan en hebben een egale, porseleinen huid, de eerdergenoemde flawless skin. De huid wordt beter gehydrateerd, producten werken synergetisch met elkaar en versterken elkaars werking soms met wel 30% hogere resorptie. Dan heb je pas waar voor je geld! Huid en geld, heb ik jullie aandacht? Mooi, lees dan nog even door.

Waarom?

In mijn dagelijkse praktijk kom ik veel vrouwen tegen die de stress in huid vertaald zien in rimpels en een droge huid. Veel van hen sluiten op termijn een behandeling bij de cosmetisch arts niet uit. Ik ben ervan overtuigd dat jij en ik met een intensieve samenwerking deze stap nog een aantal jaren kunnen uitstellen.

layering

Layering; hoe doe je dat?

Om te voorkomen dat je als een malle allerlei producten over en na elkaar gaat gebruiken, werken we volgens een 3-voudig concept:

  1. Double Cleansing, voorbereiding op actieve huidverzorging met reinigingsproduct op oliebasis èn reinigingsproduct op waterbasis en exfoliërend (peeling)product
  2. Activation, activeren van alle huidtypes tot wel 35% en verbeterde opname van alle verzorgingsproducten door middel van SOMI’s
  3. Individual Skin Care; de huid pamperen met actieve ingrediënten in en Champagne ampullen, crèmes, serums en maskers en UV bescherming

Een mooie gezonde huid bereik je door uit elk van de 3 fasen een of meerdere producten te gebruiken.

Nu draai ik al wat langer in deze business mee en hoor ik jullie al zeggen: ‘Jemig, een of meer producten uit elke stap? Kan dat niet gewoon een handig 6 of 7 ineen product zijn? Dan heb je alle stappen ineen gedaan en ben je lekker snel klaar.’ Dat klopt, daar hebben jullie gelijk in.

Maar… gooi jij je ontbijt, koffie, lunch, tussendoortjes, fruit, thee, avondmaaltijd en wijntje in de blender en mix je dit tot een handige shake waar alles inzit, die lekker snel in het gebruik is en je maar een keer per dag hoeft te nemen? Nee toch!

Ik ken niemand die dit doet, jij wel?

Zo is het ook met huidverzorging, op elke moment van de dag heeft je huid behoefte aan een ander product. In de ochtend meer vocht en bescherming, in de loop van de dag meer voeding en regeneratie. Breng je een alles in een product aan dan sla je hoe dan ook een aantal stappen over en krijgt je huid op langere termijn te weinig voedingsstoffen binnen.

Hoe dan wel?

  1. Over het cleansen van de huid heb ik al vaker geschreven. In deze blog lees je meer over double cleansing en welke producten je daarvoor gebruikt.
  2. Deze stap hebben we sinds kort geïntroduceerd en ik ben fan! Bekijk deze video over de werking van de Somi’s van Phyris en zet het geluid aan want de muziek is prachtig!
  3. Dit is de stap waar de meeste van jullie wel een of meer producten van gebruiken. Door de goede voorbereiding uit stap 1 en 2 heb je meer rendement van je huidverzorgingsproducten. Als je die aanbrengt op een schone, goed voorbereide huid dringen ze dieper door in de huidlagen met een nog levende celkern om daar te hydrateren, voeden, beschermen en regenereren van binnen uit.

Dus een of meerdere producten uit elke stap

Laat je goed voorlichten door een huidexpert over de juiste producten voor jouw huid uit dit stappenplan. Daarbij houden we rekening met jouw wensen en budget. Bij mij is het eerste intakegesprek gratis en je krijgt een schriftelijk advies mee voor de behandeling en verzorgadvies voor thuis. Dàn en alleen dan bereik je het effect van een mooie, gezonde en jonge huid en stel je dat bezoek aan de cosmetisch arts nog een aantal jaren uit.

Hoeveel en welke laagjes huidverzorging breng jij aan?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.