Een heerlijk gerecht serveer je op een schoon bord

Dat zullen de meeste van jullie wel met me eens zijn. Maar hoe doe je dat met je huid? Je huid niet of nooit reinigen is alsof je een heerlijk gerecht hebt gekookt en het serveert op een vuil bord. Dat klinkt niet zo fris en dat zou je in een restaurant absoluut niet accepteren! Je huid alleen met water reinigen is alsof je de vaatwasser laat spoelen zonder vaatwastablet. Ook niet zo fris en zouden we met onze vuile, aangekoekte vaat zeker niet doen.

Hou jij van grote schoonmaak? Of ben jij een van die 30% van de vrouwen die haar huid niet dagelijks reinigt en die ’s avonds zo haar bed in stapt?

Dan moet ik je helaas uit de droom helpen. Een mooie, jonge huid valt of staat met dagelijks reinigen. Je kunt nog zulke dure crèmes gebruiken tegen rimpels of nog zo’n prachtige make-up aanbrengen. Als je dat doet op een gereinigde huid is de werking van je crème beter en effectiever, je huid blijft langer jong en houd je make-up langer en mooier.
Helaas is de gezichtsreiniging nog een ondergeschoven kindje bij de Nederlandse vrouw. Ik hoor in de praktijk verhalen over reinigen met water of tonic op een wattenschijfje, met kokosvet of zeep en een derde van de vrouwen reinigt dus zelfs helemaal niet.
Al draag je nooit make-up, er plakt dagelijks stof en vuil uit transpiratie en uit de atmosfeer op je huid.

Schrik niet, maar dit is wat er gebeurt als je 30 dagen je huid niet reinigt:

30 dagen je huid niet reinigen

30 dagen je huid niet reinigen


Bron: http://www.welingelichtekringen.nl/gezond/220749/dit-gebeurt-met-je-huid-als-je-een-maand-je-make-up-laat-zitten.html

Cleansing goed afspoelen met ruim water

Cleansing goed afspoelen met ruim water

Je huid goed cleansen doe je 2 x daags met een product waar jij je prettig bij voelt. We hebben weinig tijd dus als we onze huid reinigen dan graag met een product waar we snel mee klaar is. Reinigings- of cleansingproducten zijn zogenaamde “rinse off” producten dat betekent dat ze zijn gemaakt om kort contact met de huid te maken en met ruime hoeveelheid water afgespoeld dienen te worden. Doe je dit niet zal het je huid gaan irriteren.
Om het heel handig voor je te maken heb ik het 1-2-3 cleansing systeem bedacht.

Het 1-2-3 cleansingstappen plan:

1.Voor het verwijderen van oogmake-up gebruik ik een wattenschijfje die ik een beetje vochtig maak en daar een speciale oogcleanser die ook waterproof mascara goed verwijderd.

2. Andere reinigingsproducten zoals cleansingmilks en gels of foams kun je voor het douchen met de droge hand aanbrengen. Schenk een beetje van het product uit de fles in je handpalm (ongeveer ter grootte van een hazelnoot) en maak daarmee bewegingen alsof je de huid wast. Maak je handen daarna nat en herhaal het wassen. Vooral de T-zone, die over het voorhoofd, neus en kin loopt, is vaak wat vetter en daar zitten ook meer onzuiverheden. Het gebruik van een zachte reinigingsborstel helpt daarbij de poriën diep te reinigen. Daarna spoel je de huid goed af onder de douche of met een nat washandje afnemen.

3.Nadat je de reiniging hebt uitgevoerd kun je de huid nabehandelen met een vochtig wattenschijfje en een beetje tonic (wordt ook wel lotion of micellair water genoemd). Deze verwijdert niet alleen de laatste restjes make-up en vuil maar herstelt ook de PH waarde van je huid die door het product iets is gestegen. Er zijn tonics die alcohol bevatten voor een desinfecterend effect bij acne. Let wel op dat alcohol de huid flink uitdroogt.

Beauty tip: Zet reinigingsproducten op de plek waar jij aan reinigen denkt: bijvoorbeeld naast je tandenborstel of onder de douche. Maak het jezelf gemakkelijk in het aanwennen van een nieuwe gewoonte. Als je drie weken lang dit nieuwe voornemen volhoudt, heb je het eigenlijk al in je dagelijkse ritueel opgenomen.

Vertel me eens, waarmee reinig jij graag je huid?
Geef je antwoord in de reacties hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.