Zo Moeder Zo Dochter

Mijn lieve clientèle telt veel vrouwen die op aanraden van hun moeder of dochter de weg naar mijn behandelstoel hebben gevonden. Vaak geeft de een de ander een cadeaubon voor een schoonheidsbehandeling of speciaal product waardoor de interesse bij de ander is gewekt en er een vaak jarenlange tevreden klandizie ontstaat. Deze vrouwen hebben allemaal hun eigen Beauty verhaal en ik laat ze graag aan het woord.  In de allereerste aftrap van deze serie ‘Zo Moeder Zo Dochter’ stel ik jullie graag voor aan mijn moeder Annie Huisman en zus Marlies Huisman. Beide zijn fans van het eerste uur en beantwoorden graag een aantal Beauty vragen.

Moeder Annie en zus Marlies

Moeder Annie en zus Marlies

mam en ik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Wie is je grote voorbeeld en waarom? (qua schoonheid en uitstraling)

A: Dat is Willeke Alberti, zij is van mijn generatie en ik vind het bewonderenswaardig hoe ze zo lang aan de top actief blijft en er toch goed blijft uitzien.

M: Mijn grote voorbeeld is mijn moeder; ze ziet er op haar 82ste uitstekend uit, ze is een mooie oude dame.

Maar ook mijn oma; zij boende en roste haar frisse blozende wangen met zeep en water. Ze had couperose, maar daar kwam ik jaren later pas achter omdat ik het zelf ook heb. waarschijnlijk is het erfelijk.

Tenslotte Coco Chanel; zij was super vrouwelijk met lef. Ik bewonder niet alleen haar uitstraling en schoonheid, maar ook haar bevlogenheid, doorzettingsvermogen en flexibiliteit.

Ik: Mijn grote voorbeeld is Koningin Máxima, vanwege haar passie en flamboyante uitstraling. Ik heb veel bewondering voor haar werk als speciaal gezant van de Verenigde Naties. Zij doet dat maar mooi even naast haar baan als Koning, moeder en partner. Stiekem doe ik haar na en ga ik op de foto met lookalike outfits. Ik heb zelfs een Instagram account aan die make-overs gewijd, hilarisch!

2. Wat heb je van je moeder geleerd of meegekregen mbt huidverzorging en make-up?

A: Mijn moeder waste haar gezicht altijd met een washand en water en zeep. Ze gebruikte geen crème. Ik heb haar wel eens een potje cadeau gegeven maar dat bleef in de kast staan.

M: Altijd je huid schoonmaken en verzorgen met creme; ze liet me op mijn 13/14e jaar een kohllijntje onder mijn ogen gebruiken en gaf me mijn eerste witte pumps; voor die tijd (medio jaren 70) heel vooruitstrevend.

Ik: Als kind speelde ik ‘parfummerietje’ met jouw lipsticks, potjes créme en geurtjes. Dat vond je prima! Ik kreeg op jonge leeftijd mijn eerste potje crème van je en hebt me altijd geleerd aandacht te besteden aan je uitstraling. Ik was denk ik 13 of 14 jaar toen ik dagelijks met mascara en lipstick op naar school ging en ook dat vond je prima.

3.Hoe ziet jouw Beauty ritueel er ’s morgens uit, hoeveel tijd heb je en welke producten gebruik je?

A: Ik neem er graag de tijd voor. Ik reinig met milk en lotion en het washandje van mijn moeder 😉 Daarna gebruik ik een liftende crème van Ericson en 1 x per week een Instant Beauty Masker.

M: Ik maak ’s morgens en ’s avonds mijn gezicht schoon maar dan pas de volgende morgen verwijder ik mijn mascara (ja,heel fout  ik weet ‘t), daarna  Couperose crème, soms zonnebrand i.v.m. huidproblemen, afgetopt met Mineral Powder. Dat laatste werkt voor mij een beetje als sunblock (is ’t niet, maar het werkt bij mij zo). Als make-up gebruik ik dagelijks mascara en lipstick. Ik heb niet zo veel tijd om meer te doen, want de dagstart is vrij vroeg in de morgen.

Ik: mijn beauty ritueel, nou heb je even? Nee geintje, het valt wel mee. Ik volg het 6 fase concept:

1.reinig mijn huid met een watje Micell Water, 2. dan Terma Somi, 3. daarna See Change V-Contour serum, See Change Collagen dagcrème en in de zomer UltraSun Face Fluid tinted honey. Dan 4. Bioptic Lifting gel rondom mijn ogen en 5. Foundation, Perfect Age Concealer, oogpotlood, eyeliner en Chantal Janssen mascara, lipstick op en gaan!

4.Wat is je favoriete Beauty product en waarom raad je het anderen aan?

A: Dat zijn de Beautygen Pearls, wat is dat een fijn serum! Het geeft de huid een mooie gladde structuur. Jammer dat het bijna op is…

M: De ampullen zijn ware vitamine bommetjes voor je huid. Het zijn leuke cadeautjes om te geven en te ontvangen, de prijzen vallen reuze mee en de jaarlijkse kalender met 24 (ampul)verrassingen zijn super. Als je zuinig doet heb je daar behoorlijk lang plezier van.

Ik: dat is fase 6 mijn beautygen Renew Body Balm, een lekker romige antiage balsem die het verouderingsproces op celniveau vertraagt en je collageen beschermt waardoor je huid steviger blijft.

5.Wat is je favoriete schoonheidsbehandeling en waarom zouden anderen dit ook moeten voelen?

A: Ik hou van lekker warme pakkingen zoals de slagroombehandeling en de Minilift. Goed voor de doorbloeding en je huid tintelt na een paar uur nog lekker.

M: Ik heb recent de Champagne behandeling gehad met een witte thee masker en merk nog steeds hoe zacht en verzorgd mijn huid is en aanvoelt. Een aanrader dus.

Ik; ik ben echt gek op de Enzym Acid behandeling, een fruitzuur en enzympeeling, microdermabrasie en vitamine C packing ineen! Je huid krijgt een hele frisse glow en wordt gladder en strakker. Het is al jaren de meest geboekte behandeling en je ziet al na 1x resultaat.

Lieve mam en Zusje, hartelijk bedankt voor dit mooie interview en ik wens jullie een fijne Moederdag toe.

Vertel eens, wat heb jij van je moeder geleerd over huidverzorging?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.