Shop till you drop bij Beautyspotnl Live Evenement

Beautyspot Live Evenement 2016

Beautyspot Live Evenement 2016

Dit weekend bezocht ik Beautyspot Live in Utrecht en het thema was: Upgrade your skills en shop till you drop. Het entreebewijs werd mij door brancheorganisatie ANBOS gratis beschikbaar gesteld, waarvoor dank. ‘De najaarsbeurs’ zoals ik dit beauty evenement (vroeger) altijd liefkozend noemde, heeft de afgelopen jaren een flinke verandering ondergaan. Tussen de diverse organiserende partijen (Jaarbeurs, Brancheorganisatie ANBOS, vakbladen en standhouders) is een tweedeling ontstaan en dit heeft geleid tot meerdere Events waarbij elk beauty merk maar ook professionele bezoekers zoals ik, gedwongen zijn te kiezen bij welke beurs zich te presenteren of uit bittere noodzaak overal het gezicht te laten zien.

Dit voorjaar vielen de onderlinge verschillen mij al op; waar het in Utrecht om jong, snel en hip gaat werd ik in Den Bosch iets stijlvoller en rustiger ontvangen. Dit gevoel kan te maken hebben met mijn leeftijd, ik ben tenslotte ook niet zo heel jong en snel meer 😉 Het Beautyspot evenement wordt bij elke editie kleiner en kleiner. Waar vroeger drie beurshallen gevuld werden, besloeg mijn plattegrond nu slechts een hal.

Direct bij de ingang schalde de hippe muziek van de DJ uit de speakers, wat ik bij een zakelijk event om 10.30 uur ’s morgens niet echt kan waarderen. Lezingen werden gegeven door diverse merken over hun eigen producten en behandelingen. Waar zijn de onafhankelijke experts die een goed onderbouwd verhaal afsteken, zodat je je kennis echt kunt opkrikken? Ik betaal liever voor een entreebewijs met goede (betaalde) sprekers in plaats van gesponsorde commerciële verhalen.

Het innovatieve karakter dat zo benadrukt werd, bleef helaas uit. De noviteiten beperken zich tot nieuwe najaars- en winter kleuren nagellak, eye- en lipliners die 24 uur of langer blijven zitten, waxstrips voor wenkbrauwen (hallo, zo hars ik al bijna 20 jaar wenkbrauwen!) en huidanalyse apparatuur die ik jaren geleden al heb getest en waarvan ik steil achterover viel van de prijs.

Desalnietteplus 😉 heb ik genoten van een gezellige en onverwachte meeting en kop koffie met collega’s Xandra en Lieneke van Dr.Grandel. En wat betreft het shoppen: ik ben een nieuwe samenwerking aangegaan met Tom Sebastian (ja, dé Tom Sebastian de bekende visagist/kapper) en zijn Blissfuel de natuurlijke voedingssupplementen voor haren, huid en nagels,  verder test ik Ghèn preodorant crème om bij deze temperaturen nare (zweet)geurtjes te elimineren, ik kocht een artist palette van Refectocil om wimper en wenkbrauwverf te mengen  en ik maak kennis met cuppingmassage, kunststof cups die de huid vacuüm zuigen en het bindweefsel dusdanig diep masseren dat rimpels vervagen en de huid verstevigt. Een perfecte aanvulling op mijn bindweefselmassage om die twee technieken te combineren. Op de valreep scoor ik nog het boek ‘Natuurlijke facelift’ van Ronald Riksen waar ik als leergierige boekenwurm heel blij mee ben.

Wat spreekt jou het meest aan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.