6 Werkstoffen tegen rimpels; glycolzuur

In de reeks werkstoffen in crèmes die je huid veel  goed doen, besprak ik reeds het populaire hyaluronzuur  als moisturizer en rimpelfiller. In de zomer is het belangrijk om de huid voldoende te hydrateren met hyaluronzuur. Na de zomer, als de zon de huid heeft verhoornd en verdikt is het belangrijk om je huid met fruitzuurpeelings egaler, frisser en gladder te maken. In dit blog bespreek ik mijn kennis over AHA fruitzuren en dan met name glycolzuur.

Fruitzuren

Fruitzuren zijn vooral geliefd om het slijpende effect dat ze hebben op rimpels in de huid. Door het gebruik van fruitzuren wordt je huid gladder en frisser en door hun kleine moleculaire structuur kunnen ze ook dieper dan gewone crèmes inwerken op cellen met een levende celkern.

Fruitzuur is een verzamelnaam voor verschillende soorten (alphahydroxy)zuren die hun oorsprong in fruit vinden. Voorbeelden hiervan zijn o.a.: glycolzuur, appelzuur, wijnsteenzuur en melkzuur. Dit zijn de alpha hydroxy zuren. Dan zijn er nog bèta hydroxy acids, waarvan salicylzuur er een van is en die als volgende in deze reeks besproken wordt. Deze zuren helpen acne en fijne lijntjes en rimpels te bestrijden.

Van alle fruitzuren is glycolzuur de kleinste moleculaire vorm die het beste bij het menselijke DNA past. Deze wordt diep opgenomen in basaalcellaag van de huid en geeft mooi resultaat bij acne en acne littekens, grove poriën, rimpels en verslapte huid, zonbeschadigde en rokershuid en in mindere mate bij pigmentvlekken. Dit zijn de reden dat ik al vanaf 2001 werk met hoge (tot 70%) concentraties fruitzuren en daarmee hele mooie resultaten heb bereikt.

Uiteraard zijn de concentraties in de thuisverzorgingsproducten minder hoog en adviseer ik altijd UV bescherming bij het gebruik van fruitzuurproducten om te voorkomen dat de zon schade kan aanrichten als de hoornlaag geleidelijk dunner wordt.

Microdermabrasie, bindweefselmassage en peelings

In de BeautySalon combineer ik glycolzuurpeelings met microdermabrasie, bindweefselmassage en enzympeelingen in een behandeling, de EnzymAcid microdermabrasiepeeling welke natuurlijk ook als Bootcamp meerdere keren achter elkaar te volgen is. Na een behandeling is al zichtbaar resultaat waarneembaar. Kun je je voorstellen hoe mooi glad je huid wordt na 3 of 4 behandelingen kort na elkaar?

Microdermabrasie is een techniek waarbij de opperhuid met aluminiumoxide kristallen wordt geschuurd. Hiervoor gebruiken de meeste salons  een apparaat dat met een mondstukje over de huid wordt bewogen. In de EnzymAcid behandeling masseer ik de aluminiumoxide kristallen echter met de hand in, waarbij ik de druk naar wens kan aanpassen en met mijn vingertoppen contact met de huid hou. De combinatie met de enzymen en fruitzuren tot wel 70% glycolzuur is een unieke, want hoe vaak lezen we niet over microdermabrasie, enzymen en fruitzuren als afzonderlijke behandelingen. Maar in combinatie met elkaar en met de toevoeging van gestabiliseerd vitamine C aan de producten werkt het synergetisch en geeft prachtige resultaten. Na elke chemische peeling staan de verbindingen tussen de cellen een aantal uren open en door het aanbrengen van vitamine C op de huid en het slikken van een multivitamine dringt het effect van de behandeling dieper door.

Het klinkt misschien allemaal een beetje klinisch, maar ook deze behandeling is inclusief (bindweefsel)massage en Reiki, kopje koffie of thee en persoonlijke aandacht voor jou. Terwijl jij ontspant, breng ik je huid weer in een topconditie. Kom eens langs om de vele voor/na foto’s te bekijken en mag ik jouw huid dan ook behandelen?

Sinds 2002 komt Patricia bij mij in de salon. Ze had vroeger veel last van acne en kleine littekens ervan. We hebben haar huid behandeld met glycolzuurpeelings en ze vertelt er het volgende over:

Ik kwam als onzekere twintiger voor het eerst bij Angeline omdat ik al van jongs af aan last van acne heb en de littekens ervan. Angeline ging meteen aan de slag met de producten die volgens haar goed zijn voor mijn huid. Ik heb ze allemaal gebruikt en in 12 jaar is mijn huid zoveel beter en mooier geworden! Ik voel me veel zelfverzekerder! De peelings die Angeline gebruikt verdraag ik onwijs goed. Meestal drie dagen na de behandeling zie je gewoon dat mijn huid mooier, jonger en zachter is. Angeline kijkt ook om de zoveel tijd of de crèmes die ik gebruik nog wel volstaan voor mijn huid. De huid kan namelijk veranderen door leeftijd en hormonen. Past de crème niet meer bij mijn huid, dan adviseert ze een andere. Sinds kort ga ik met mijn zoon met een gerust hart ook naar Angeline toe voor zijn huidproblemen.”

Patricia heeft meegedaan met de ANBOS 65 jaar win actie en won daarmee de hoofdprijs een jaar lang gratis naar de schoonheidsspecialist! Dat hebben we natuurlijk uitgebreid gevierd met een fotoshoot en redactioneel artikel in diverse media! Het ligt dus echt goed in de stoel van de ANBOS schoonheidsspecialist; je huid is in vertrouwde handen en je maakt ook nog eens kans op leuke prijzen.

De volgende ingrediënten ga je in deze reeks ‘6 Werkstoffen die echt iets voor je huid doen’ nog beter leren kennen:

  • Salicylzuur; een van de beta hydroxy zuren, deze fruitzuur helpt acne, fijne lijntjes en rimpels te bestrijden
  • Vitamine A, C en E, de anti oxidanten om de huid jong te houden
  • Bio peptides; straktrekkende eiwit complexen die de opbouw van de huidvezel structuur stimuleren en de verlammende werking van Botox nabootsen
  • Stamcellen; plantaardige stamcellen (bv. Rode sneeuwalg en vruchtstamcellen ) die de huidlagen met levende celkernen beschermen en en stimuleren tot verjonging op DNA niveau.

Hou deze blog in de gaten en blijf geïnformeerd over deze en andere werkstoffen. Welke ingrediënten zitten in jouw huidverzorgingsproducten of heb je wel eens van gehoord? Laat een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.