6 werkstoffen die echt iets voor je huid doen

 Rimpels

De eerste signalen van veroudering laat de huid ons al vroeg merken; je huid voelt droog en trekkend aan, de eerste lijntjes (lees rimpels) verschijnen en je huid verliest elasticiteit en volume. Wil je echt preventief iets doen aan veroudering dan is het verstandig om tussen de 20-35 jaar te beginnen met een goede pre-age huidverzorging. Vanaf 35 jaar is het verstandig om anti-age serums en ampullen te gaan inzetten tegen veroudering en rimpels en vanaf de overgang over te stappen op producten die de huid regenereren en verjongen.

INCI lijst

Als je de ingrediëntenlijst (INCI lijst) op je potje dagcrème bekijkt, staan de ingrediënten in volgorde van hoogste concentratie vermeld. Vaak zie je dat aqua (water) bovenaan staat , gevolgd door paraffinum liquidum, petrolatum of lanoline. Dat is een minerale olie gewonnen uit ruwe aardolie die de huid afsluit en een ondoordringbaar filmlaagje erover legt.

Water en olie in hoge concentraties,  het lijkt wel vinaigrette, maar gebruikt als hoofdbestanddelen van de crème om deze smeerbaar en smeuïg in het gebruik te maken. Het zijn goedkope ingrediënten om het potje mee te vullen. Fabrikanten voegen er nog een piepklein beetje andere werkstoffen bij om de werkzaamheid te claimen: hoge kwaliteit voor een lage prijs. De prijs van het potje crème kan hierdoor betaalbaar blijven voor een grote groep consumenten, dat ben ik met je eens. Toch ben ik geen fan van het gebruik van deze minerale oliën omdat door het occlusie effect de talgklieren de talg niet meer kunnen afscheiden met puistjes, meëters en acne als gevolg. Bovendien; wat heb je nu aan een minuscule hoeveelheid vitamine A in een crème als de werkzaamheid alleen in hoge concentraties aantoonbaar effectief is?

De professionele producten die huidspecialisten je adviseren zijn werkzamer en actiever omdat zij hogere concentraties bevatten van werkstoffen die dieper in de huidlagen doordringen en de huid optimaal in conditie brengen.  Daar hangt een ander prijskaartje aan dan de goedkope alternatieven van drogist, supermarkt en discounter.  De vraag is of je gaat voor het voordeel of je huid toch liever in de vertrouwde handen van een specialist legt?

Werkstoffen die echt iets voor je huid doen zijn onder andere:

  1. Hyaluronzuur; waarover in deze blog meer
  2. Glycolzuur, een alpha hydroxy zuur dat qua moleculaire structuur het diepste in de huid doordringt en de celkern stimuleert tot aanmaak van nieuwe collagene en elastine vezels.
  3. Salicylzuur; een van de beta hydroxy zuren, deze fruitzuur helpt acne, fijne lijntjes en rimpels te bestrijden
  4. Vitamine A, C en E, de anti oxidanten om de huid jong te houden
  5. Bio peptides; straktrekkende eiwit complexen die de opbouw van de huidvezel structuur stimuleren en de verlammende werking van Botox nabootsen
  6. Stamcellen; plantaardige stamcellen (bv. Rode sneeuwalg en vruchtstamcellen ) die de huidlagen met levende celkernen beschermen en en stimuleren tot verjonging op DNA niveau

Hyaluron Power AmpullenIn de komende reeks van blogs zal ik mijn kennis over deze ingrediënten met jullie delen, te beginnen met hyaluronzuur.

Voldoende vocht is namelijk een  fundamentele voorwaarde voor een jeugdig huidbeeld. Als de huid gebrek aan vocht heeft leidt dit tot droogtelijntjes en snelle huidveroudering (rimpels).

Hyaluronzuur is een natuurlijk proteïne gewonnen uit suikerbieten en kan zich aan vocht binden.  Het bevindt zich van oorsprong ook in de huid, echter naarmate we ouder worden in steeds mindere mate. Door dit van buitenaf op de huid aan te brengen en van binnenuit voldoende water te drinken kun je de vochtbalans van de huid heel goed herstellen.

Hyaluronzuur dat zich dus van nature met vocht bindt, is een groot molecuul die voornamelijk heel geschikt is om oppervlakkige rimpels van binnenuit te vullen. In vrijwel alle producten uit de Hydro Active serie van Dr.Grandel  is hyaluronzuur verwerkt in combinatie met algen en marinewater om elkaars werking te versterken.

Diepzeeduiken

Er is ook een kleine moleculaire structuur van hyaluronzuur, die is verpakt in minuscule nanocapsules en kunnen diep in de cellaag doordringen en zo cellen met een levende celkern voorzien van vocht. Deze vindt je in de nieuwe Hyaluron Power Ampullen, die de huid zowel overdag als ’s nachts doordrenken met vocht.

Ga je mee diepzeeduiken in je huid?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.