Zo Moeder Zo Dochter met Alwine en Anniek

Deze maand had ik een bijzonder gezellig gesprek met Alwine Hof en haar dochter Anniek Dubbeld over hun huid en alles wat daarmee te maken heeft. Ze hebben beide veel humor dus we hebben heel veel gelachen tijdens het interview.

ZMZD Alwine en Anniek

  1. Wie is je grote voorbeeld en waarom? (qua schoonheid en uitstraling)

Alwine: Demi Moore, dat vind ik een mooie vrouw. Ze heeft een sprekend gezicht en ze is gewoon een persoonlijkheid. Ze heeft een hele mooie, brede mond en ze straalt iets uit.

Angeline: Nu je het zegt, je lijkt wel iets op haar.

Alwine: Nou….. dat vind ik niet hoor. Vind je dat echt? Hahahaha.

Anniek: Topmodel Anouk Smulders vind ik een hele mooie vrouw.

Alwine: oh ja, vind je haar een mooie vrouw? Ik zag haar laatst in RTL Blvd en ik vond haar niet zo leuk. Ik weet niet, zeg maar niet zo sympathiek.

Anniek: maar ik vind haar wel een mooie vrouw en daar gaat het om.

 

2. Wat heb je van je moeder geleerd of meegekregen mbt huidverzorging en make-up?

Alwine: mijn moeder houdt van make-up en gebruikte thuis mooie producten. Make-up van Lancome, ik pikte haar mascara wel eens en dat vond ze niet goed natuurlijk. We begonnen al vroeg met epileren, dat deed ze bij mij en later deed ik het zelf. Ik heb uiterlijke verzorging gedaan en ben kapster en nagelstyliste geweest.

Anniek: Mijn moeder begon ook heel vroeg mijn wenkbrauwen te borstelen en ik gebruikte rond mijn 12e al mascara. Dat vond mijn vader niet zo leuk, jammer dan. Mijn moeder leerde me mijn gezicht schoonmaken en verzorgen en ook mijn wimpers schoonmaken anders breken ze af. We doen af en toe samen nieuwe kleuren oogschaduw proberen en experimenteren met smokey eyes bijvoorbeeld.

  1. Hoe ziet jouw Beauty ritueel er ’s morgens uit, hoeveel tijd heb je en welke huidverzorgings producten gebruik je?

Alwine: ik hou rustig van rustig ontbijten en neem ongeveer een half uur voor mijn gezicht en haren. Ik ga douchen en haren wassen, gezicht schoonmaken met milk en tonic, daarna mijn dagcrème erop. Ik heb sinds kort een nieuwe de Timeless Anti Age Revitaliser en die is zó zacht en romig. Het bevalt me heel goed. Daarna gebruik ik de ene keer mascara en een potloodje, de andere keer alleen mascara. Ik gebruik de ‘Carice van Houten mascara’ die heeft een heel fijn borsteltje en maakt je wimpers vol en lang. Met dat fijne borsteltje brengt het makkelijk op en stoot je de oogleden niet aan. Mijn wenkbrauwen doe ik ook altijd met zo’n roller en ik gebruik een lippenstiftje.

Anniek: Ik neem ongeveer 3 kwartier, ik ga douchen, haren wassen, ik reinig met Fresh tonic, dat laat ik opdrogen en Puriface Dermabalance dagcreme eroverheen.

Alwine: Doe je ook Foundation?

Anniek: nee, als ik moet werken gebruik ik alleen mascara. Ik vind het zonde van mijn dure foundation om die voor mijn werk te gebruiken.

Alwine: Wat doe jij ’s morgens allemaal op je huid, Angeline? Dat doe je zeker in de salon?

Angeline: Ja, dat klopt ik gebruik producten uit de salon. Elke dag iets anders, ik test alle producten zelf uit en afhankelijk van het seizoen en hoe mijn huid voelt. Ik reinig ’s morgens mijn huid met milk en tonic en daarna een serum of ampul onder mijn dagcrème. Elke dag foundation, oogpotlood en eyeliner, de nieuwe Creamy Blush, Angel Wings mascara en lipstick. Misschien is het leuk als ik met mijn dochters dit item eens doe?

Alwine en Anniek: Ja, dat zou leuk zijn! Dat willen we graag weten.

 

4. Wat is je favoriete Beauty product en waarom raad je het anderen aan? Of heb je een Beautygeheim?

Alwine: Mijn tip is om een goede mascara roller en oogschaduw te kopen. Die mogen best wat duurder zijn. Die vlekken niet. En ik hou van de Lipfinity die blijft lekker lang zitten. Die Bioptic Ooglifting gel van jou is ook heerlijk.

Anniek: ik zou het eigenlijk niet weten. Ik droeg vroeger veel foundation maar nu niet meer omdat het me niet zoveel meer interesseert. Ik heb van mijzelf wel een kleurtje.

Mascara laat je ogen meer spreken en je ziet er niet zo moe uit, die van Collistar vind ik fijn.

 

5. Wat is je favoriete schoonheidsbehandeling en waarom zouden anderen dit ook moeten voelen?

Alwine: je doet steeds iets anders en het is allemaal heerlijk. Die nieuwe hars die je de laatste keer gebruikte (red: Cerazyme Skin Epilation) is wel heel fijn. Die is zachter voor mijn bovenlip en het is veel minder lang rood.

Anniek: ik zou het niet weten, ik ben pas bij u geweest en ik vond het heel lekker. Ik weet het gewoon niet. Op dit moment geef ik voorrang aan goede producten voor thuis.

 

  1. Welke make-up producten gebruik je als je uitgaat?

Alwine: Dan gebruik ik wat zwaardere make-up met eyeliner en oogpotlood, soms oogschaduw en BB cream. Lippenstift en poeder.

Anniek: Dan gebruik je meer dan ik…

Alwine: Nou, ik ben niet zwaar opgemaakt hoor, ik vind dat gewoon mooi.

Anniek: Ik teken mijn wenkbrauwen bij, doe mascara op, ik gebruik dan wel foundation dat is een soort BB cream en Purol op mijn lippen. (Hahahahaha allebei lachend)

Alwine: Je hebt toch eens een hele dure lipgloss gekocht, welk merk was dat nu weer?

Anniek: Dat weet ik niet meer. De kleur ging uit het assortiment, het product was nergens meer te krijgen. Daar ging mijn dure gloss…

 

  1. Hoe veel keer per dag kijk je in de spiegel?

Alwine: Nou als ik naar het toilet ga, en thuis staat de vergroot spiegel op tafel. Die vergroot 10x en dat is reuze handig als je ogen iets achteruit gaan, hahahaha. Die spiegel heb ik van mijn man gekregen voor Moederdag. Het was een heel dure spiegel hoor, hij heeft hem gekocht bij Mooi in Middenwaard.

Anniek: Heel vaak op de wc, in de badkamer, in de autospiegel. Dan denk ik: ‘daar steekt dat stomme plukje weer uit mijn haar’ (wijst een klein plukje haar aan) …. Ja, dat denk ik altijd. Daarom kijk ik zo vaak in de spiegel om mijn kuif te checken…hahahahah, het is heel drastisch.

 

  1. Wat is je grootste Beauty Blunder en wil je die met ons delen?

Alwine: ik fietste eens door een regenbui en mijn mascara hing onder mijn kin, maar ja toen ik thuis kwam zag ik dat natuurlijk meteen in die vergrootspiegel van me, hahahaha! Verder hou ik het wel goed in de gaten hoor.

Anniek: Make-up eraf halen met billendoekjes. Mijn ex-vriend had mijn remover doekjes opgemaakt en geen nieuwe voor me gekocht. Midden in de nacht wilde ik mijn make-up eraf halen en kwam hij aan met billendoekjes voor mijn gezicht. Ik was zó boos, maar dat is niet de reden dat we niet meer bij elkaar zijn hoor. Hahahaha!

Alwine: dat je daar zo boos om wordt.

Anniek: ik moet gewoon ’s nachts mijn make-up eraf halen en tandenpoetsen.

Alwine: ja, ik ook, dat is gewoon het beste voor je huid. (red: lees nog even mijn blog perfecte basis voor een mooie verzorgde huid over het belang van cleansing en maak gebruik van de te gekke maandaanbieding op de cleansing producten!

Dank jullie wel  voor de gezelligheid en jullie openhartige antwoorden. Zijn jij en je moeder/dochter ook beide klant in mijn salon en zou je het leuk vinden om ook eens mee te doen, mail me dan even voor een afspraak. Dan nemen we samen de vragen door.

Dit bericht was geplaatst op 2 februari 2017, in Actueel, Blog. Markeer de permalink als favoriet.