Zo kom je van droge, schrale lippen af

Kloofjes, velletjes en barstjes in je lippen? Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan herkennen we dit allemaal wel. Het is niet alleen vanwege het koude weer dat de huid van je lippen gevoelig is. Je huid bevat van nature talgklieren die je huid soepel houden, maar de huid van je lippen is dunner, heeft deze talgklieren niet en droogt dus sneller uit.

Hoe kom je van deze droge lippen af en hoe voorkom je het uiteindelijk?

droge schrale lippen

droge schrale lippen

Deze vraag wordt mij vaak gesteld en ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Stop met bijten en likken! We zijn geen honden en moeten onze lippen koesteren. Vooral als je veel buiten bent, op de fiets rijdt of wandelt is het verstandig om niet langs je lippen te likken in de buitenlucht. Het speeksel droogt te snel weer op en je zult al snel weer je lippen moeten bevochtigen waardoor deze sneller uitdrogen. Losse velletjes bijten veroorzaakt kloofjes en barstjes die kunnen ontsteken en dan ben je nog verder van huis.
  2. Stop met het gebruik van paraffine en minerale oliën! Dit is wel een ‘dingetje’ want Nederlandse vrouwen zijn verslaafd aan Labello, Purol, vaseline en uierzalf. Lekker goedkoop pappen en nathouden is het devies. Helaas moet ik je uit de droom helpen. Door het afsluitende laagje bescherm je de huid weliswaar voor de korte termijn, maar op de langere duur drogen de lippen alleen maar meer uit omdat het vocht uit het eigen lichaam onttrekt, met … droge lippen als gevolg.
  3. Masseer je lippen met een natte tandenborstel tijdens het tandenpoetsen. Je stimuleert de doorbloeding, weekt droge velletjes los zonder wondjes en kloofjes te maken. Je huid voelt meteen een stuk zachter.
  4. Gebruik eens een lipscrub. Ga met je gewone gezichtscrub voorzichtig over je lippen. Hard schuren en boenen is niet nodig, de velletjes weken vanzelf los. Heb je geen scrub in huis overweeg dan een te kopen (vindt de rest van je huid ook lekker hoor) of maak een lipscrub van een theelepel honing en suiker.
  5. Voorkom droge lippen door een verzorgend lipproduct te gebruiken. Hiermee verzacht je ook rimpels en lijntjes op de bovenlip (dat leuke plooirokje) en zorg je dat de huid goed doorbloed en zacht blijft. Hyaluronzuur is een ingrediënt dat ook nog eens 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthoudt, waardoor zo’n lipcreme een beetje ‘plumping’ werking heeft en volume verlies van de lippen tegengaat. Hydra Clinic Hyaluronic is zo’n lipcreme en ook de Timeless en Beautygen Lipfirmers zijn hele goede anti age lipcreme’s. Er zijn ook Volume&Care lipsticks in vele kleuren. Je kunt ze hier bestellen.

De laatste, goedkoopste en universele tip laat zich wel raden: je krijgt #kissablelips door veel te kussen! Zo blijven je lippen zacht en in beweging, de doorbloeding wordt gestimuleerd, er worden endorfines in je lichaam aangemaakt waardoor je je beter voelt en nog meer wilt kussen.

Wat is jouw favoriete lip tip?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.