Welke is jouw favoriete wimpergroeiserum?

Als je dunne of korte wimpers hebt, kan je natuurlijk wimperextensions laten zetten maar dit vind ik er een beetje ‘nep’ uitzien en voelt ook zwaar op de wimpers. Bovendien vallen wimperharen sneller uit en heb je na verwijdering van de extentions dunne, korte wimpertjes die enige tijd nodig hebben om weer voller en langer te groeien.

Een wimper- en wenkbrauwgroei serum is dan een heel goed alternatief. Deze serums zijn hot en topic op veel social media. De meeste haargroeiserums zijn op basis van prostaglandinen, hormoonachtige stoffen die o.a. ontstekingen remmen zoals bv. in oogdruppels, en die als neveneffect haargroei stimuleren. Heel effectief maar dit past niet bij mijn bedrijfsfilosofie van natuurlijke huidverbeteringsproducten met respect voor mens en dier. Ik heb lang gezocht naar natuurlijke serums met een goede prijs/kwaliteit verhouding  die wel bij mijn visie passen. Maar had tot nu toe niet veel geluk…

wimpergroeiserum

  • Beauty lash Grow Booster €59,90 p.st.

De fabrikant claimt op natuurlijke wijze 75% groei van wimpers na 6 weken. Het complex van natuurlijke ingrediënten bestaat uit een koraalachtige stof. Hmmm… mijn kritische touch is geraakt. Koraalriffen zijn over de hele wereld beschermd erfgoed en dienen dat wat mij betreft ook te blijven. Grondstoffen daaruit moeten we niet in cosmetische producten willen gebruiken. Maar wellicht maakt de fabrikant gebruik van een synthetisch gekweekt alternatief, dat had ik graag willen weten. Navraag bij de importeur levert een hoop gestamel op en eigenlijk niemand die mij het verlossende antwoord kan geven. Ik ben inmiddels al een beetje gewend aan de meewarige blikken. ‘Daar heb je weer zo’n lastige klant met kritische vragen..’ Jammer, gemiste kans voor deze leverancier en geen goede match met de filosofie mijn bedrijf.

 

  • Maxerum Wimper en wenkbrauwgroei serum €59,95 per 3 ml.

Na lang verder zoeken vond ik Maxerum. Dit nieuwe groeiserum bevat geen prostaglandine maar werkt op basis van natuurlijke enzymen en vitamines o.a. tocopherol, biotine, niacine en hyaluronzuur. Het stimuleert de groei van wimper- en wenkbrauwhaar. Na 4 weken 2 x daags gebruik zal het resultaat zichtbaar zijn en na 6-8 weken een optimaal langdurig effect; namelijk intens volume.

Dat bleef bij mijn wimpers helaas uit. Als ik ’s morgens het serum gebruikte als een soort mascara primer zag ik duidelijk vollere wimpers. Maar ’s avonds na het reinigen ging dit effect als een nachtkaars uit. Echt zichtbare semi-permanente wimperverlenging heb ik niet waargenomen.

  • Aphro Celina €49,90 per 3 ml.

Ik bestelde in het najaar van 2016 bij de lancering van dit nieuwe merk een proefflacon speciaal voor specialisten en bloggers dat zelfs na herhaald aandringen nooit is geleverd. Ik doe graag zaken met Beauty Partners die mijn bedrijf serieus nemen en waarbij we een lange, fijne relatie op basis van wederzijds respect kunnen aangaan. Dat gevoel bleef in dit geval helaas uit… ook een No Go voor mij.

  • ARTDECO Lash Grow Activator €15,- 7 ml.

Product belofte: Klinisch geteste transparante wimperbalsem voor zichtbaar langere, dikkere en sterkere wimpers met bio-energy peptides stimuleert de wimpergroei met 200% binnen 1 maand bij dagelijks gebruik.

Het zeskantige siliconen borsteltje met lange en korte uitsteeksels bestrijken de wimpers van de inplant tot het uiterste puntje met deze kleurloze balsem.

Ingrediënten: o.a. PVP (polyvinylpyrrolidone = kunsthars) die de huid/haar spant en gladder aanzien geeft;polyquaternium-37 ( antistatisch effect); lecitine (uit eidooiers, soja en plantenzaden en lijkt op huideigen lecitine en nodig voor opbouw haren,huid en nagels); tetrasodium EDTA (in wasverzachtende producten om kalk vast te houden);  PPG 26 (microplastic vaak in haarproducten en mascara); hydrolized keratin ( eiwit dat van nature in haren huid en nagels voorkomt icm watermoleculen samengebracht tot een ingrediënt); lamminaria digitata extract (= bruinwier algen beter bekend als kelp en werkt op beschadigde huidoppervlakken) ; PEG 40 hydrolized castor oil (ricinusoil/wonderolie wordt gebruikt als occlusive); pelvetia canaliculata extract (zeealgen die een gunstig effect hebben op de hydratatie van de huid); panicum miliaceum seed extract (pluimgierst dat vaak in oogcreme voorkomt vanwege het vitamine en mineralen gehalte dat gunstige werking op het verouderingsproces heeft); apigenin (flavonoïde die in verband wordt gebracht met de microcirculatie van de huid, helpt tegen donkere kringen en bescherming van de huidmatrix); biotinoyl tripeptide-1 (een synthetisch vervaardigd proteïne dat wordt ingezet als conditioner).

PPG 26 de microplastic. Ik heb al vaker geschreven dat gebruik van microplastics in cosmetica omstreden is. Bij het verwijderen van deze cosmetica producten komen de plastic korreltjes in het riool en lossen daar niet op biologische wijze op. In zeeën en oceanen ontstaat daardoor een plastic soep met hoge vissterfte en milieuschade tot gevolg. Ook dringt het plastic onze voedselketen binnen omdat vissen deze microplastics aanzien voor voedsel en de mens vervolgens deze vissen consumeren. Dit soort ingrediënten past gewoon niet bij mijn kernwaarden; natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam.

Na 3 a 4 weken testen blijkt dit product niet meer leverbaar in het assortiment. Jammer maar helaas zag ik toch niet veel verbetering en wijs ik het gebruik van microplastics in cosmetica af.

Ik heb tot nu toe niet veel geluk met het testen van wimpergroeiserums.

Hoe nu verder?

Ik geloof in het geheim van The Secret; een soort spirituele online postorder.com; je droomt iets, bestelt het bij het Universum en als het goed is komt het vanzelf in je ‘brievenbus’. Bij het nemen van lastige beslissingen in business helpt dit mij heel vaak; als het de juiste behandelwijze, product of beslissing voor mij is komt het vanzelf in mijn leven. Soms zelfs meerdere keren als ik niet oppas en in gedachten maar blijf bestellen! Dat het nu een paar keer niet gelukt is komt misschien omdat de huidige producten niet aan mijn kritische blik voldoen, niet bij me passen of omdat ik niet specifiek genoeg geformuleerd heb bij mijn bestelling.

Dus ik doe nog maar eens een virtuele bestelling bij mijn spirituele postorder; ik wil een goed werkend, betaalbaar wimpergroeiserum op basis van natuurlijke ingrediënten met respect voor mens en milieu en ik wil daarmee een zakelijke Beauty B2B Partner om een lange en mooie samenwerking aan te gaan waarbij de B2C eindgebruiker, de klant, jij dus het meest blij is; zichtbaar langere en vollere wimpers!

Misschien heb jij een favoriet serum waar je helemaal blij mee bent, wil je het me dan laten weten in de opmerkingen hieronder? Dan ga ik die onmiddellijk testen en in een volgende blog reviewen, alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.