Zonnen, smeren en beschermen

Ik word zo blij van het zonnetje, ik hou ervan! Fietsen, wandelen, een terrasje pakken, flaneren op de boulevard, bakken op het strand of lekker dansen op een festival. Hoewel je ervan geniet zijn dit de meest voorkomende momenten waarop je je vergeet in te smeren. Je voelt door de wind niet dat je verbrandt, op het terras ben je misschien niet aan het zonnen maar na een kopje koffie zit je ‘roodborstje’ vol in de zon en zelfs in de schaduw onder de parasol is er schadelijke Uv-straling.

UltraSun zonnebrandcreme

UltraSun zonnebrandcreme

 

Wat je ook doet, smeer goed!

Want oh oh oh, wat zie ik vaak huidverbranding langskomen in de salon maar ook op foto’s op social media nemen veel mensen het beschermen van de huid nog niet serieus genoeg. Op bewolkte dagen is er ook UV straling want wolken laten 80% UV straling door. Dus ben je veel buiten die dag gebruik dan een UV crème over je gewone dagcrème. Wist je dat er ook heel goede foundations zijn met een UV factor en UV producten met een tintje? Kom eens langs en laat je goed voorlichten door een huidspecialist die jouw huid en lifestyle kent. De kans is groot dat je een product op maat kiest dat voor jou de beste oplossing biedt.

Vitamine D

Natuurlijk biedt de zon ook veel goeds: voor de aanmaak van vitamine D hebben we zonlicht nodig. Vitamine D hebben we nodig voor onze weerstand en opbouw van botten en kraakbeen. Vitamine D vind je in vette vis zoals makreel, sardines, zalm en haring. We hebben echter zonlicht nodig om vitamine D in de huid om te zetten. Je huid 15 a 20 minuten onbeschermd laten genieten van de zon is al voldoende om de synthese van vitamine D in de huid te activeren. Bovendien verbetert ons humeur en zomergevoel op een zonnige dag. Dus kom maar op!

Hier volgen wat preventieve maatregelen voor activiteiten in de zon:

*gebruik dagelijks UV 20 of hoger op gezicht, hals, decolleté en handruggen en onbedekte huid

* om de 2 uur opnieuw insmeren

* wist je dat je 30 ml. zonnecrème nodig hebt om het hele lichaam in te smeren, dat zijn 7 theelepels of ongeveer een borrelglaasje vol!

* en dat je voor je gezicht, hals en decolleté alleen al 2 theelepels nodig hebt?

* ook in de schaduw kun je verbranden, dus insmeren * wist je dat er handige foundations met UV factor zijn?

* en handige zonnecrème’s met een tintje? vraag er eens naar bij je volgende bezoek

* blijf uit de zon na het scrubben of harsen

* (kalende) hoofdhuid draag een hoed of pet, er zijn zulke leuke hoedjes, zonnehoeden en petten te koop en het staat heel hip.

* wees voorzichtig met parfum in de zon. In veel parfums zitten sandelwood en bergamot olie waardoor een chemische reactie in de zon optreedt en pigmentvlekken kan veroorzaken. Er zijn speciale Sun parfums in de handel die niet schadelijk zijn zoals Jill Sander Sun en Sex & the City Sunset.

* draag een goede zonnebril met UV bescherming 400 om het hoornvlies te beschermen en kraaienpootjes te voorkomen

UltraSun zonnebrandcreme

UltraSun zonnebrandcreme

Deze zomer is de UltraSun serie uitgebreid met een aantal nieuwe, fijne producten zoals Tan Activator factor 30, Tinted Honey factor 50 en een lekkere After Sun. Leg deze in de koelkast voor een extra verkoelend effect na het zonnen.
Ik wens je een fijne zomervakantie en zon veilig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.