Help! Het bindweefsel dat eerst op mijn wangen zat, hangt nu eronder!

Ik hoor het regelmatig in de praktijk de veelgehoorde klacht over veroudering en hamsterwangetjes onder het kaakcontour. Door het effect van de zwaartekracht en het verslappen van het bindweefsel doet dit verschijnsel zich rond de overgang voor. Ik ben ook aan de beurt en laat mijn hangwangen stevig masseren op de nascholingsdag ‘Bindweefselmassage’ voor professionals bij collega Gudrun Has. Bekijk de video impressie die ik maakte van de massage.

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een vorm van massage waarbij het onderhuids bindweefsel stevig wordt gemasseerd. Het is een effectieve massage om de huidconditie te verbeteren en de doorbloeding en celstofwisseling te stimuleren.

Wat doet het?

Door de massage wordt de productie van collageen en elastine in de basaalcellenlaag gestimuleerd. Verkleving en verkramping van het weefsel door stress en spierspanning wordt verminderd. De huid ziet er steviger en voller uit en wordt ‘gelift’. Het helpt je om er jonger uit te zien.

Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen met bindweefselmassage is het belangrijk dat deze structureel wordt herhaald. Als onderdeel van de Beauty Bootcamp kun je deze massage als kuur van eens per week gedurende 6 weken volgen. In combinatie met cosmetische liftende productgebruik thuis en bijvoorbeeld het gebruik van de huidroller kan de conditie van de huid enorm verbeteren en verstevigen.

Indicaties voor bindweefselmassage zijn:voor en na 1e bindweefselmassage

 • Verslapte en vale, slecht doorbloede huid, rokershuid
 • Littekens
 • Ouder wordende huid, rimpels of antiaging
 • Als voor- en nabehandeling bij een cosmetische ingreep

 

Contra-indicaties zijn:

 • Actieve acne of open wonden
 • Gebruik van corticosteroïden, bloedverdunners
 • Eczeem
 • Hart en vaatproblemen
 • Koorts
 • Kanker, radiologische behandelingen
 • Zwangerschap

Doet het pijn?

De massage is vrij stevig en afhankelijk van jouw pijngrens kan het gevoelig zijn. De huid kan na de massage beurs aanvoelen, kleine bloeduitstortingen vertonen of juist acne stimuleren. Dit verdwijnt echter na een aantal dagen. Na de behandeling is het verstandig om veel water te drinken, rust te nemen en goede huidverzorgingsproducten te gebruiken. Door de verhoogde doorbloeding komen de werkstoffen sneller en dieper in de huid, je hebt dus meer profijt van je dag- en nachtcrème.

Tijdens het aanbrengen van dag- of nachtcrème kun je 1 x per week een aantal van deze massage grepen uitvoeren bij jezelf. Hiermee onderhoudt je het effect van je schoonheidsbehandeling en blijf je langer resultaat zien. Ik leer het je graag in de Beauty Bootcamp.

Waar stoor jij je het meeste aan en zou jij zo’n massage willen ondergaan om je huid te verstevigen?