En wie masseert mij dan?

Dagelijks doe ik jullie gezichtsmassages en dat doe ik met veel plezier. Ik zie hoe je huid en spieren ontspannen en hoe je er daardoor relaxed en ontspannen uitziet. Zo snoepen we optisch een paar jaar van jouw leeftijd af! Maar wie masseert mij dan? Door mijn werk ontmoet ik vaak collega’s met een massagestudio. Zij staan bij mij hoog in aanzien omdat mijn werkhouding en lichaam belangrijk voor me zijn en massages kunnen door aanraking en kneden van spierweefsel veel goed doen. Vervelende rugklachten, stijve nek en schouders of soms schiet het er zomaar ‘in’. In de loop van de jaren heb ik veel massages mogen ervaren en je maakt in dit blog kennis met een aantal bevriende collega’s.

Foto: www.yogacentrumrinaknook.nl

Foto: www.yogacentrumrinaknook.nl

Indori of ‘Pitjit’massage bij Yogacentrum Rina Knook  www.yogacentrumrina.nl

Deze massagevorm is in het oude Indonesië ontstaan. Rina’s vakkundige handen masseren drukpunten en meridianen. Het is een weldadige massage van het volledige lichaam die zorgt voor een goede doorbloeding en stroming van energie. Ook eventuele klachten worden behandeld met warme etherische olie, wat onmiddellijke ontspanning geeft. De massage duurt een uur en is een weldaad voor lichaam en geest. Rina geeft ook massage cursussen aan kleine groepjes en (stoel)yoga voor ouderen.

 

Cuppingmassage bij Massagepraktijk Carla Siegersma www.massagepraktijkcarlasiegersma.nl

Cupping is een Chinese behandelwijze waarbij plastic cups vacuüm worden getrokken op het lichaam. Tijdens het masseren met de cups ontstaat er een goede doorbloeding van de huid en spieren. Na het masseren worden de cups op het lichaam geplaatst, zodat de afvalstoffen (de blokkades) uit de spieren worden getrokken. Dit noemen we ‘staande cupping’. Het stimuleert het ontgiftingsproces van het lichaam. Hierdoor kunnen er licht rode tot paarse verkleuringen ontstaan, de Cup Kiss. De verkleuringen zijn onschuldig en trekken na ongeveer een week  weer weg.

Cupping massage is o.a. goed voor rugklachten, stijve nek, spierpijn, gewrichtspijn, astma, bronchitis, hoofdpijn, stress.

Ik ben fan van cupping massage omdat ik die ook in mijn eigen praktijk toepas in het gezicht. Daarbij maak ik gebruik van kleinere siliconen cups en laat ik staande cupping’ achterwege zodat er geen verkleuringen in het gezicht zijn.

 

Massage bij Sabrina Dekker www.beautyenmassagestudiosabrina.nl

Sabrina is mijn mede student in de opleiding Cosmetische Shiatsu en Huidverbeterende Massage. Tijdens een van onze vele oefensessies behandelde ze mij omdat ik last had van mijn onderrug. Ik hou van een stevige massage en je mag best voelen dat er iets gebeurt. Nou, dat heb ik geweten! Ik heb een paar dagen flinke spierpijn en een beurs gevoel gehad maar daarna verlichting van mijn klachten. Sabrina doet Sportmassage, Ontspanningsmassage, Triggerpoint en Hotstone massage.

Massage Praktijk Debbie Stammis

Debbie heeft jarenlang in het verzorgingsteam van AZ de spieren van voetballers gemasseerd en dat voel je! Voor een goede massage (zowel sport als ontspanning) ben je bij Debbie in vertrouwde handen. Ze masseert nog steeds veel sporters maar haar interesse gaat zeker ook uit naar andere massages. Je vindt Debbie via Facebook of neem contact met me op voor haar telefoonnummer.

 

Waar let ik op tijdens een massage?

  • Hygiëne vind ik heel belangrijk. Is de ruimte schoon, goed verlicht en beschikt het over voldoende privacy?
  • Ruiken de handdoeken fris en schoon en worden ze verwisseld na mijn bezoek? Of worden ze opnieuw gebruikt voor de volgende klant?
  • Met welke producten en oliën wordt er gewerkt en ruiken ze fris? Wordt er een nieuwe verpakking geopend waar ik bij ben of staat de fles al maanden plakkerig (lees: ranzige olie) op de plank?

Tenslotte heel belangrijk: klikt het met de masseuse, voelen de handen prettig op je lichaam en voel jij je oké bij haar? Welke opleidingen heeft ze gedaan en volgt ze nascholingen? Voelt de massage professioneel en stevig of ‘aait’ ze maar wat? Stel vragen om meer duidelijkheid te krijgen. Ik wens je veel massage plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.