De waarheid over rimpels op je bovenlip

Ken je dat? Je draagt mooie lipstick maar na een poosje loopt de kleur in de rimpeltjes rond je mond. Of je probeert samen met dochterlief sensueel kussend een duckface selfie te maken en denkt naderhand: ‘doe maar niet!’

Het begint met een droog plekje in het cupido boogje en het eindigt met een heuse barcode op je bovenlip. Je was toch al geen fan van plooirokjes en nu ziet je bovenlip eruit als een verticaal plissé gordijn… Help, wat nu?

Deze vraag hoor ik in de Beautysalon vrijwel dagelijks. Nee, je bent echt niet de enige die dit overkomt.  En ik kan je erbij helpen want we willen helemaal geen gerimpelde bovenlip maar juist een volle, sensuele mond met kissable lippen.

Hoe komt het?

Helaas wordt de motoriek van diezelfde lippen aangestuurd door een kringvormige spier die vanaf de schedel aanhecht in de huid. Door te eten, lachen, praten en bewegen in het algemeen is deze spier en dus ook de huid 24/7 in beweging. Je kunt je vast wel voorstellen dat je huid net als een oud elastiekje uitgerekt en slap wordt. Ook hier geldt dat overdaad schaadt dus als je mondkringspier veelvuldig is gebruikt om een trekje te nemen van een sigaret, drinken door een rietje of veel duckface selfies te maken, de rekbaarheid van het elastiekje uiteindelijk verloren gaat.

Je kunt natuurlijk gelijk naar een cosmetische kliniek rennen en een paar zeer pijnlijke injecties met semi-permanente fillers in je lippen laten spuiten. Ik vind dit echter niet natuurlijk, slechts lokale en tijdelijke symptoombestrijding van het verouderingsproces en een dure, pijnlijke business.

Begrijp je een beetje wat ik bedoel of zeg ik nu iets heel raars?

Als huidexpert met bijna 20 jaar ervaring in het natuurlijk verjongen van je huid heb ik al vaker met dit bijltje gehakt en gelukkig zijn er een aantal tips die ik mijn klanten graag geef.

Voor/na DermaPen behandeling

Wat kun je eraan doen?

  • Gebruik een lippotlood die liefst niet te vet is. Vette producten vloeien nu eenmaal met de warmte van je huid en door het duidelijk begrenzen van je lippen met een lijntje voorkom je dit enigszins.
  • Overdreven articuleren van de klinkers A, E, O en U zorgen voor een stevige gezichtsgymnastiek die de doorbloeding van de huid en lippen stimuleert.
  • Je kunt de boven(- en onder)lip dagelijks masseren met een speciale lipcrème die je huidconditie verzorgt en rimpelvorming vertraagt.
  • Pas je tegelijkertijd ook een aantal bindweefselmassage grepen toe, dan blijft spier langer stevig.
  • Als de barcode heel diep is, kan microneedling door middel van de Huidroller en DermaPen behandeling uitkomst bieden. Microscopisch kleine naaldjes maken perforaties in de huid waardoor die collageen en elastine gaat aanmaken. Dit zijn de bouwstenen van jong en gezond bindweefsel.
  • Drink voldoende water. De lippen corresponderen met het darmstelsel. Als je lippen droog en kreukelig worden dan staan je darmen droog en hebben behoefte aan water. Je hebt al dit vocht ook nodig om het voedsel te verteren en transporteren door het spijsverteringskanaal. Als het droog komt te staan, krijg je last van constipatie.

Dus

Lieve lezeres. Wat ga jij doen om je plooirokje glad te strijken en de algehele conditie van je huid te verbeteren?

Maak eens een afspraak met me voor een vrijblijvende huidanalyse met intake-gesprek, dan bespreken we samen de mogelijkheden. Dit doen we onder het genot van een kopje koffie of glas Beau Tea en je ontvangt een gratis verzorgingspas met jouw individuele huidadvies en sample. Leuker kan ik het niet maken, wel makkelijker.

info@angelinebeautycare.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.