Zo Moeder Zo Dochter Stefanie en Megan

Deze maand vertellen Stefanie Hoogland en haar dochter Megan wie hun grote voorbeeld is en geven zij een kijkje in hun Beauty rituelen. Stefanie is auteur van twee boeken (de Flamingo Factor en Geef jezelf een Break mama), spreker en coach. Zij begeleidt ondernemende vrouwen naar een succesvol bedrijf en een fijner leven.

Stefanie en Megan

Stefanie en Megan

 

 • Wie is je grote voorbeeld qua schoonheid en uitstraling en waarom?

 

Megan: Mijn moeder, omdat ze een vrolijke uitstraling heeft, een mooie glimlach en een gave huid.

Stefanie; Dank je wel Megan, wat lief! Mijn Beauty voorbeeld jeetje,  lastig zeg. Dat was altijd Madonna maar zij heeft van alles laten doen (red: Botox en fillers) en daar ben ik het niet  mee eens.  Jammer, want ik vind Madonna zo’n bewonderenswaardige vrouw door wat ze heeft meegemaakt in haar jeugd en nu steeds iets vernieuwends neerzet. Dat hoor je ook in haar acceptance speech die ze hield toen ze onlangs de Woman of the Year Award won. Al die tegenstand en afkeuring maakte haar alleen maar strijdvaardiger en weerbaarder in haar muziek. Nu is haar gezicht helaas zo veranderd, dat vind ik jammer.

 1. Angeline: Ik ben het met je eens, Madonna was ook een van mijn grote popidolen en de laatste overgebleven popicoon uit de jaren 80 die nog steeds actief is in de muziek. Het lijkt erop dat Girls rule the world, wat is de relatie met jouw werk?

S: Madonna is een rolmodel en die hebben we als vrouwen nodig. Ik hoop dat zelf met mijn werk/boeken ook te doen. Bovendien vernieuwt zij zichzelf steeds en dat spreekt mij enorm aan. Niet alleen uiterlijk maar ook als mens en in mijn werk.

 1. A: Megan, ken jij Madonna en haar muziek en op wie lijkt ze van je jouw generatie?

M: Ja, ik ken haar maar niet iemand van mijn generatie die op haar lijkt.

 

4. Wat heb je van je moeder geleerd of meegekregen mbt huidverzorging en make-up?

 

S: altijd goede crème gebruiken en je gezicht schoonmaken en naar de schoonheidsspecialiste gaan. Dat deden we al heel jong en omdat we een hele gevoelige huid hebben met allergieën op zoek te gaan naar de juiste producten. Mijn moeder gebruikt meer make-up, daar ben ik niet zo van en ze smeert haar hele lichaam in met crème of bodylotion, dat zou ik ook moeten doen.

M: Mijn moeder leert mij dat je goed moet letten op wat voor soort huid je hebt en dat je je verzorgingsproducten daarop moet aanpassen.

 1. Hoe ziet jouw Beauty ritueel er ’s morgens uit, hoeveel tijd heb je en welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

S: Ik heb ongeveer een minuut of 10. Ik maak mijn huid schoon met een reinigingsmilk van la Roche Posay. Dan gebruik ik het Nutra Rich serum en Anti Stress van Elements of Nature. Als make-up gebruik ik een oogpotloodje en mascara, dat is uiteraard de Carice van Houten mascara.

M: Ik heb ’s ochtends niet zoveel tijd, meestal 5 à 10 minuten. Waarin ik Puriface facewash gebruik en daarna wat Puriface Dermabalance dagcrème op smeer. Verder draag ik nog geen make-up dus ik ben lekker snel klaar.

 

 • Wat is je favoriete Beauty product en waarom raad je het anderen aan?

 

S: De Carice van Houten masacara van Arabesque, je brengt het 1x aan en blijft gewoon de hele dag goed zitten. Dat is echt verbazend. Als ik uitga, of een lezing heb, of een fotoshoot dan gebruik ik foundation, wat poeder en lippenstift.

M: Mijn haarolie van Goldwell. Ik heb erg lang  en dik haar en haarolie helpt om dat goed te verzorgen.

 

 • Wat is je favoriete schoonheidsbehandeling en waarom zouden anderen dit ook moeten voelen?

 

S: een gezichtsbehandeling met een hoofd en nekschoudermassage, je hoofd leegmaken doordat het lekker gemasseerd wordt. Drukpunt massage bijvoorbeeld, je mag het best een beetje voelen.

M: Een peeling omdat het de dode huidcellen weghaalt en je huid daarna lekker glad en zacht aanvoelt.

 1. Hoe veel keer per dag kijk je in de spiegel en wat denk je dan?

S: Als ik naar de wc ga omdat daar een spiegel hangt of vlak voor ik naar een klant ga. Ongeveer 15 x of zo. Ik geef mezelf dan regelmatig een knipoog, ik ben niet ontevreden, zeker niet!

 1. Wat is je grootste Beauty Blunder en wil je die met ons delen?

S: Ik heb mijn haren wel eens te zwart geverfd en was ik net een rockchick. En ik heb te lang gewacht met het weghalen van sommige moedervlekken. Ze waren gelukkig niet kwaadaardig maar esthetisch was het niet zo mooi en andere mensen gingen er wat van zeggen. “Wat heb jij nou op je lip zitten?” dat soort opmerkingen zijn niet fijn als je zelf worstelt met zo’n vlekje.

2 gedachten over “Zo Moeder Zo Dochter Stefanie en Megan

 1. Wat een leuk verhaal van moeder en dochter. Schoonheid komt vooral van binnen uit. Voor de buitenkant mag je de natuur wel een handje helpen met goeie producten.

  • Hallo Tiny, dankjewel voor je fijne reactie. Het is mijn streven om samen met de cliënt de juiste producten voor haar huid uit te kiezen zodat we de natuur een klein handje helpen. We gaan een goede samenwerking met elkaar aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.