Wat kan gezonde voeding voor je huid betekenen?

Veel mensen zijn naarstig op zoek naar anti-aging producten en we zien in de Beautybranche een toename van het aantal niet chirurgische facelifts. De klant van tegenwoordig wil snel en goed resultaat, natuurlijke en organische producten in combinatie met een gezonde lifestyle en… daar is ie: effectieve voeding.

Zo binnen, zo buiten

Wil jij ook een gezonde en gladde huid, begin dan nu je voeding aan te passen. Ik ben namelijk van mening dat je met gezonde voeding de conditie van de huid nog meer kunt verbeteren en van binnenuit de huid verjongen.

Van suiker krijg je rimpels

Er is tegenwoordig zoveel over voeding te lezen en elke week is er weer een andere goeroe of beweging die iets roept wat het vorige volledig tegenspreekt, dat je niet meer weet wat te eten. Ik heb veel vakliteratuur hierover verslonden en stelde ik het volgende algemene To Do lijstje samen:

  • Verminder het gebruik van suiker, het veroorzaakt rimpels doordat het zich bindt aan bloedvaten en het collageen dat hierdoor stug en taai wordt. Door het eten van suiker gaat de bloedsuikerspiegel pieken en moet de alvleesklier meer insuline aanmaken (lees harder werken) om dit weer af te breken.
  • Drink minstens 2 liter water en 3 kopjes groene thee (bv Beau Tea Green lemon of Marokkaanse munt). Gebruik liever geen kraanwater in verband met aanwezigheid van fluoride, chloor en andere chemicaliën. Gebruik een waterfilter, bronwater of leg een paar bergkristalpunten 12 uur lang in een kan met water om het te vitaliseren.
  • Koffie, thee, melk en sap zijn voedingsmiddelen en tellen niet als water drinken. Om de voedingswaarde in deze dranken op te nemen, heeft het lichaam het bijbehorende vocht nodig.
  • Gebruik voldoende groente en fruit, maar denk om de aanwezige fructose in het fruit. Neem koolhydraten in beperkte mate en eet (plantaardige) eiwitten om het collageen te beschermen en als bouwstof voor de aanmaak van nieuwe huidcellen.
  • Doe jezelf tegoed aan amandelen, walnoten, zonnebloem- en pompoenzaden, bruine rijst en olijfolie. Dit zijn echte snacks tegen rimpels. De aanwezige vitamine E en omega 3 in deze producten helpt de huid van binnenuit elastisch te houden.
  • Zorg dat je voldoende vitamine C ( 200-400 mg per dag) binnen krijgt via de voeding en voedingsupplementen en via de huid door een vitamine C serum onder de dagcrème aan te brengen. Vitamine C is belangrijk bij de opbouw van collageen, het gaat rimpels tegen en houdt de huid vol en stevig. In combinatie met vitamine A en E werken deze anti oxidanten synergetisch in de bescherming tegen vrije radicalen.

Anti-oxidanten

Je leest steeds vaker over anti-oxidanten en vrije radicalen, maar wat zijn dat nu eigenlijk? De mens en de huid bestaan uit cellen en die bestaan weer uit moleculen die onderling verbindingen aan gaan. Vrije radicalen zijn moleculen of atomen die een ongeladen deeltje bij zich hebben. Dat deel bindt zich makkelijk aan een ander molecuul, waardoor een uiterst schadelijke verbinding ontstaat die leidt tot celafbraak en huidveroudering. Veroorzakers van vrije radicalen zijn onder andere roken, drinken, slaaptekort, ongezond eten, luchtvervuiling en UV straling. Het bekende lijstje dat we eigenlijk allemaal wel kennen.

Anti-oxidanten gaan die verbindingen tegen. Ze neutraliseren als het ware de vrije radicalen die in onze huidige samenleving nu eenmaal onvermijdbaar zijn. Goede anti-oxidanten zijn o.a. vitamine A, B, C en E,  co-enzym Q10, koper, mangaan en zink, selenium en bioflavonoïden.

Deze anti oxidanten kun je via voedingssupplementen en huidproducten toevoegen aan je dagelijkse voeding en huidverzorging. Het is een misverstand om te denken dat een gezonde voeding voldoende vitamines en mineralen bevat. De hoeveelheid vitamine C en ijzer die men 25 jaar geleden uit broccoli haalde is daar nu nog maar een fractie van. De bodem raakt uitgeput en plantaardige gewassen bevatten door lucht- en milieuvervuiling minder waardevolle voedingsstoffen dan wij in onze jeugd gewend waren. Dat ruik je, dat voel je en dat proef je. Om toch aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen is een goed voedingssupplement eigenlijk onmisbaar. Weet je nog, als je van binnen goed voor jezelf zorgt, zie je er van buiten ook goed uit. En het werkt ook andersom. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een tablet die een actieve lifestyle ondersteunt, dat de kenmerken van het ouder worden verzacht en goed is voor haren, huid en nagels.

blissfuel maand kuur

blissfuel maand kuur

Een supplement voor een Beauty Balans

Die heb ik gevonden in Bliss Fuel, het bevat hoogwaardige vitaminen en mineralen die synergetisch met elkaar werken en de regeneratie van huidcellen bevorderen. Dagelijks 1 capsule bij het ontbijt heeft een positieve uitwerking op je gezondheid en geeft een algeheel gevoel van welzijn.

Net als een dagcrème hoef je het maar 1 keer per dag te gebruiken en het past in een actieve levensstijl van bewust gezond eten, bewegen en sporten, maar ook werken en stress.

Elke dag op je allerbest, wat betekent dat voor jou?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.