Gevoelige huid een nieuw fenomeen?

Het lijkt een nieuwe trend en ik hoor het steeds vaker in de schoonheidssalon. 40-50% van de mannen en vrouwen in Europa, Japan en Amerika geeft zelf aan een gevoelige huid te hebben. Ze hebben last van een droge rode huid, trekkend gevoel, irritatie, jeuk, roodheid, vlekjes, plekjes, kloofjes en soms zelfs branderige pijn. Invloeden van buitenaf zoals voeding, warmte en levensstijl lijken het erger te maken en door het steeds wisselen van huidverzorgingsproducten ontstaat er nog meer irritatie.

Factoren waardoor een gevoelige huid kan ontstaan:

  • Omgevingsfactoren; milieuverontreiniging
  • Fysische factoren; hitte, kou, UV-straling, airco
  • Irriterende producten; zeep, water, cosmetica*
  • Levensstijl; voeding, alcohol
  • Psychische factoren; stress
  • Hormonale factoren; cyclus

*Cosmetica zoals o.a. fruitzuren, salicylzuur, retinoïden, ureum, natriumlaurylsulfaat in reinigingsproducten, vitamine C en E, lanoline, propylene glycol en chemische UV filters zoals methoxycinnamate.

Een zelfbenoemde gevoelige huid is niet per definitie extreem gevoelig maar kan wel in meer of mindere mate gevoelig worden. Het is dus zeker van belang om gevoelige huid aandacht te geven. Gevoelige huid is onder te verdelen in:

  1. type I; verstoorde huidbarrière (roodheid)
  2. type II; inflammatoir (ontstekingen)
  3. type III; pseudo gezonde groep

en komt meestal voor op gezicht, schedel en het genitale gebied.

De gevoelige huid is meestal ook een droge huid (xerosis cutis); de huidbarrière is verminderd of niet in tact, gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zeep verwijdert de natuurlijke vetlaag, centrale verwarming droogt de huid nog meer uit, en er is sprake van irritatie, jeuk, schilferig, kloofjes en pijn.

We Love Sensitive Skin!

Vanaf nu is het niet lastig meer om geschikte huidverzorgingsproducten te vinden voor de vrouw met gevoelige huid en kunnen zij eindelijk genieten van exclusieve producten en schoonheidsbehandelingen.

Elements of Nature Sleeping CreamElements of Nature

Behandeling thuis en in de salon zijn vanaf nu mogelijk door de vochtbalans te herstellen en therapie trouw zijn dus thuis braaf blijven smeren met geadviseerde crèmes. 60 jaar geleden ontwikkelde Dr. Felix Grandel uit tarwekiemen de werkstof Epigran® rijk aan vitamines en mineralen. Epigran® is de meest belangrijke werkstof uit de serie Elements of Nature (EoN), de enige huidvriendelijke natuurlijke cosmetica lijn geboren uit de elementen van de natuur. Bij het openen van de producten ruik je de typische geur van gemalen tarwe, de geur van vers gebakken brood. Door de toevoeging van hyaluron uit tarwe hydrateren de producten tot in de diepste huidlagen. De EoN – lijn is heel geschikt voor de gevoelige huid door het ontbreken van conserveringsstoffen, parabenen, minerale oliën, siliconen en synthetische geur en kleurstoffen.

Duurzaamheid

De producten uit de EoN zijn ECO Control (link) gecertificeerd dat wil zeggen dat zij aan de hoogste eisen van duurzaamheid, milieumanagement en maatschappelijke betrokkenheid voldoen. Het tropisch regenwoud wordt ontzien en er wordt gewerkt met duurzame verbouwde granen, werkplaatsen voor gehandicapten en het sponsoren van de lokale maatschappelijke gemeenschap.

SensitiveSensitive

Intensieve vocht, anti-age, nutri voeding en regeneratie van de huid bieden de Sensi Somi en de Sensitive lijn van cosmetica zusje Phyris. Vier special producten afgestemd op de individuele behoefte verzorgen de gevoelige huid zonder concessies te doen aan rimpels en veroudering. Ze kalmeren, verzachten irritaties en versterken de eigen huidbarrière gedurende de nacht. Bonus: ’s morgens sta je met een stralend mooie, uitgeruste huid op.

 

 

Extra Bonus: bij aankoop van 3 producten uit de Sensitive of Elements of Nature lijn ontvang je de Beautyfood behandeling met verwarmde lijnzaadpacking of het Natural Lifting masker voor de helft van de prijs!

#welovesensitiveskin

(Geraadpleegde bronnen: Lezing Beauty Trade Festival 2017 Carla Uppelschoten U-Consultancy, artikel Definitie van gevoelige huid Paradermica nr.1-2017, Opleiding Dermatologie Schoonheidsspecialist U-Consultancy, product informatie Phyris Sensitive en Dr.Grandel Elements of Nature)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.