Beauty Trade Festival een vrolijk feestje

BTF2017

Afgelopen weekend was dé najaarsbeurs in Beautyland; Beauty Trade Festival (BTF) in Jaarbeurs Utrecht en ik was erbij! Het hipste najaarsevent, de kick-off 3.0 van het nieuwe Beauty seizoen in de relaxte sfeer van een fun festival.

BTF doet mij denken aan de kleinere muziekfestivals in een kleine setting als een soort chill dorpje waar je snel de route naar de bar en het toilet kent en je vrienden makkelijk terug vindt. Bij dit soort festivals voel ik mij op het gemak en dus chill ik graag bij BTF met mijn collega blogger/stylist en zus Marlies en andere business matties; collega’s van het merk Dr.Grandel waarmee we werken. We organiseren een meet up bij het coffee terras en met festivalbandje om de pols en DJ in het gehoor zien we veel mooie en interessante onderwerpen op de verschillende stages en theaters met boeiende shows, presentaties en workshops.

Een nieuwe trend die ik met grote belangstelling volg is de plasma technologie; een ooglidcorrectie zonder (invasieve) operatie. Verschillende plasmatische puntflitsjes boven de huid laten het weefsel verdampen, overtollige huid vermindert en de huid is aanzienlijk strakker en elastischer. Grote voordelen zijn het ontbreken van littekens en de aantrekkelijke prijs van tussen de €400,- à €500,- per 2 oogleden.

Fibroblast Plasma Ooglidcorrectie

Fibroblast Plasma Ooglidcorrectie

Wie van jullie Beauty’s heeft hier interesse in? Laat het me weten, ik ben erg nieuwsgierig naar jullie feedback.

We volgen lezingen o.a. over de gevoelige huid, bindweefselmassage en face cupping waarbij onze favoriet Inge Deceuninck met haar Natural Face Lifting diepe indruk maakte.

Natural Face Lifting is een manuele verjongingskuur van het gelaat, de hals, en het decolleté, een natuurlijke facelift voor iedereen. Op een leuke interactieve manier laat Inge haar publiek een paar bindweefselmassage- en oefentechnieken doen. Deze massage en training van de gezichtspieren is de enige manuele techniek ter wereld die de basistonus en de elasticiteit van de huid en het onderliggend spierweefsel herstelt zodat rimpels vervagen, gelaatscontouren verstrakken en de huid op een natuurlijke manier wordt gelift. En je kunt een aantal grepen prima zelf doen; het ziet hilarisch uit 🙂

Ik voel een Bindweefsel Do it Yourself workshop opkomen, wordt vervolgd…

Face Lifting Massage DIY

Face Lifting Massage DIY

 

Verder door naar het B2B platform van I Trade beauty waar we kennismaken met 10 nieuwe trendproducten uit Korea, wereldwijd trendsetter in Beauty producten. Na de BB cream, layering techniek en flawless skin kunnen we stellen: volg je Korea dan ben je altijd up to date ? Hierover lees je in een volgend blog meer.

Net als bij elk festival bereiken we tenslotte verlichting! Het felle oranje roze en verwarmende licht van de Beauty Angel straalt ons uitnodigend tegemoet.

Foto: ©Beauty Trade Festival 2017

Foto: ©Beauty Trade Festival 2017

Zonder licht is er geen leven en zo werkt gekleurd LED licht ook op de huid. De verschillende frequenties van de kleuren uit het lichtspectrum hebben ieder hun eigen werking op de huid. Waar blauwe en groene lichtstralen oppervlakkiger hun werking hebben op roodheid (couperose) en ontstekingen (acne en rosacea) kan rood en oranje licht heel diepe huidverbetering geven en de basaalcellaag stimuleren. Hierdoor worden rimpels en fijne lijntjes minder diep en komt er enorme regeneratie van nieuwe jonge cellen op gang.

Ik heb me al langere tijd verdiept in LED lichttherapie voor de huid en dit past heel goed bij mijn visie: mooi verouderen/verjongen op natuurlijke wijze. De huid gaat zelf aan het werk en de lichtfrequenties zijn heel natuurlijk, denk maar aan daglicht en zonlicht.

LED lichttherapie BT voorjaar 2016

LED lichttherapie BT voorjaar 2016

LED lichttherapie in combinatie met mijn Bindweefsel en Face Cupping Bootcamps, Champagne ampullen en huidverbeterende behandelingen en producten kunnen elkaar enorm versterken. Binnenkort in mijn theater, wordt vervolgd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.