Wimpergroei serums Hot or Not?

Lange en volle wimpers zijn de droom van elke vrouw. Wimpers zijn booming en de markt van mascara’s die de wimpers verlengen is sky high. Niet elke vrouw wil wimperextensions dragen omdat het eigen wimperhaar dun wordt, uitvalt en na verwijdering van extensions piepkleine wimpertjes heeft. Een alternatief zijn de wimpergroeiserums waarvan ik al een aantal heb getest in een eerder blog of wordt het toch een Lash Lift?

Haren groeien in drie fasen te weten; de anagene, katagene en telogene fase. In de anagene fase wordt de haar vanuit een bloedvat in het haarzakje gevoed. Daarna komt de katagene of overgangsfase; de haar komt los van het haarzakje en gaat tenslotte over in de telogene of rustfase. De haar valt uit en een nieuwe anagene haar groeit in het haarzakje. Dit proces duurt ongeveer 5 à 6 weken en gebeurt gelukkig niet bij alle haren tegelijk. 85 % van de haren is anageen en ongeveer 15% telogeen.

Wimpergroeiserums verlengen de anagene groeifase van het wimperhaar, meestal door toevoeging van een prostaglandine hormoon. In dit blog test ik de werking van een aantal low budget serums, lees je mee?

wimpergroeiserums low budget

wimpergroeiserums low budget

Kruidvat Lash Care Super Lash Serum € 9,99 3 ml.

Claim: serum voor zichtbaar langere, vollere en sterkere wimpers. Onafhankelijk getest en bewezen resultaten na 16 weken:

  • Sterkere wimpers opgemerkt door 96% van de gebruikers*
  • Dikkere wimpers door 92%
  • Langere wimpers door 75%

*gebaseerd op onafhankelijk consumentonderzoek. Individuele resultaten kunnen verschillen.

Ingrediënten: Aqua, pentylene glycol, pentaerythrityl tetra isostearate (komt voor in waterproof mascara en nagelverharders, wordt gewonnen uit formaldehyde een giftig gas dat wordt gewonnen uit methyl alcohol. De huid reageert meestal heftig als deze in aanraking is geweest met formaldehyde. Wordt veelvuldig gebruikt omdat het een goedkoop ingrediënt is), bimatoprost (dit is een geneesmiddel dat wordt gebruikt ter bestrijding van glaucoom. Regelmatig gebruik zou de groei van wimpers stimuleren, maar langdurig gebruik wordt afgeraden!), hydrolyzed sodium hyaluronate (een in water verdunde vorm van hyaluronzuur), panthenol (vitamine B complex revitaliserende werking op huid en haar), allantoine (bevordert de groei van nieuwe cellen bij beschadigd weefsel), acrylates C10-30 alkyl acrylate crosspolymer (dwarsverbindingen tussen stoffen, die niet oplossen ) , disodium phosphate (vochtaantrekkend ingrediënt maar bij ontbreken van vocht in de omgeving onttrekt het vocht uit het weefsel met uitdrogend effect als resultaat), triethanolamine (bindmiddel, afhankelijk van dosering hoge irritatiegraad), methylparaben  (bewaarstoffen die groei van schimmels en bacteriën tegengaan), alcohol.

Deze lijst met ingrediënten schrikt me behoorlijk af maar omwille van dit blog wil mijn dochter dit serum graag testen. Na een paar dagen appt ze een ‘voorzichtige conclusie’: ’OMG!, na 3 dagen merk ik echt dat mijn wimpers ‘fleeken’! Ik heb vanmorgen in het donker mijn mascara gedaan en mijn wimpers zijn echt niet normaal!’

Na meer dan 2 maanden gebruiken beginnen haar vriendinnen opmerkingen te maken over haar ‘ziek lange wimpers’ en als ik een keer haar wimpers verf zie ik duidelijk verschil in lengte met voorheen. Check, dit middel werkt.

 

De Tuinen Castor oil € 9,95 150 ml

Kalmerende verzachtende olie helpt uitdroging van huid en haar te voorkomen en maakt het weer soepel. Geschikt voor dagelijks gebruik en alle huidtypes.

Ingrediënten: ricinus communis seed oil afkomstig uit vruchten van de ‘wonderboom’, bevat geen kleur- en geurstoffen, conserveringsvrij en 100% natuurlijk.

Er wordt van ricinus olie beweerd dat het slecht is voor de huid en dat de zaden het gif ricine zouden bevatten, dat bij inname dodelijk kan zijn. Daarom wordt goede wonderolie eerst geraffineerd alvorens het in cosmetica wordt toegepast en de allergene en giftige stoffen blijven achter in de pulp. Dit is een kostbare procedure die het eindproduct wel goed maar niet goedkoper maakt. (Bron: Lexicon van cosmetische ingrediënten – Marieke Schutte 6e druk 2016)

Voordelen: natuurlijk, goedkoop

Nadelen: ik vindt de flacon vrij groot om als wimpergroeiserum te gebruiken. Door het ontbreken van conserveringsmiddelen kan de olie snel ranzig worden als deze in een warme badkamer wordt bewaard. De olie erg dik waardoor die een waas achter laat op de ogen. Het ontbreken van een geïntegreerd kwastje of borsteltje in de dop is jammer. Hiervoor gebruiken we een oude schoongemaakte mascararoller.

Dochterlief #2 is zo lief om deze olie een maandlang te testen. Ze merkt dat haar wenkbrauwen er voller door zijn geworden, maar bij de wimpers merkte ze weinig verschil. Na een paar weken klaagt ze dat ze ook het wimperserum van haar zus wil gaan testen want dit gaat hem niet worden…

 

Wibra Delía Lash & Brow Enhancer 7 ml. €2,99

Het product belooft langere, dikkere, sterkere en vollere wimpers in 15 dagen (en dat voor die prijs!)

De ingrediënten staan vermeld op de verpakking maar bijvoorbeeld Widelash™ is een merknaam van fabrikant Sederma en zegt mij niets over precies welk scheikundig ingrediënt er is gebruikt, wat de werking en oorsprong daarvan is. http://www.sederma.com/home.aspx?s=111&r=127&p=3420

Het product is verpakt in een witte kunststof huls die een beetje goedkoop oogt, maar wat wil je voor die prijs? De applicator heeft een breed en dik kwastje wat het aanbrengen van het serum een beetje kliederig maakt.

Na 2 maanden testen met links het ene serum en op het rechteroog een serum van een ander merk krijg ik behoorlijk branderige ogen. Na een weekje stoppen is dat over en na een eliminatieproef om weer met het serum te beginnen krijg ik direct weer branderige ogen. Het beloofde resultaat van vollere langere wimpers is deels gelukt: Ik zie dat de wimpers beter gehydrateerd zijn maar dit is niet op een foto waar te nemen.

Conclusie over wimper groeiserums

Lash Lift voor/na

Lash Lift voor/na

Wimperserums zijn HOT en geven bij sommige explosief volume. Bij mij helaas niet de volume en lengte waar ik op had gehoopt. Daarbij maakt het voor mij geen verschil of ik een High End merk of Low Budget merk gebruik. Ik vind het ook lastig om dagelijks het serum aan te brengen na alle huid verbeterende handelingen die ik al verricht. Het is iets dat ik makkelijk vergeet te doen. Omdat ik vollere wimpers en een mooie oogopslag wel belangrijk vind introduceer ik sinds dit voorjaar Elleebana Lash Lifting behandelingen waarbij de wimpers semi-permanent gelift worden en een frissere oogopslag geven. In combinatie met wimpers verven een mega goed alternatief voor de zomervakantie!

Vertel, wat is jouw favoriet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.