Zo hou je mooie wimpers en wenkbrauwen

Wekenlang mooie donkere wimpers en wenkbrauwen, onbezorgd en veegvast, wie wil dat niet? Een duik in het zwembad nemen, zonnen of sporten en er toch opgemaakt en verzorgd uitzien. Het kan allemaal door je wimpers en wenkbrauwen te verven bij de Lash en Brow Specialist met RefectoCil, Browtastic hennabrows, Elleebana lash lifting en browshaping.

75 % van de vrouwen verft het hoofdhaar en slechts 10% verft ook wimpers en wenkbrauwen! Het is nu tijd voor een totale Look bij de Lash & Brow Specialist en ik laat je graag kennis maken met de nieuwste kleurtechnieken, mogelijkheden en trends.

Henna Brows voor/na

Henna Brows voor/na

HennaBrows

Het verven van wenkbrauwen gebeurt met kleurenspecialist RefectoCil, eindeloze kleurencombinaties en technieken, zelfs voor de gevoelige huid en ogen. Nieuw op het gebied van wenkbrauwkleuring zijn de befaamde Hennabrows. Henna is afkomstig van de loten en bladeren van de Lawsonia inermis struik en het gedroogde poeder blijft tijdens het verven op de huid zitten. Henna tast, in tegenstelling tot gewone chemische verf, de structuur van het haar niet aan en geeft een stralende glans. Doordat de huid ook geverfd wordt krijg je heel strakke en mooie volle wenkbrauwen. Deze behandeling is daarom ook heel geschikt bij dunne en nauwelijks zichtbare wenkbrauwen of als je permanente make-up overweegt maar niet weet hoe het resultaat zal zijn. Browtastic hennaverf blijft 7-12 dagen op de huid en 5-6 weken in de haartjes zichtbaar. De kleur vervaagt niet, de haartjes vallen uit en dan is het tijd voor een nieuwe behandeling. Ook bij Hennabrows is de nabehandeling met verzorgende natuurlijke olie aan te raden.

 

 

Voordelen:

  • *  veel langer resultaat dan met ‘gewone’ chemische wenkbrauw verf
  • *  natuurlijker en duurzamer dan chemische verf
  • *  en een veel strakkere lijn ook bij dunne wenkbrauwen.

 

Henna Brows voor/na

Henna Brows voor/na

Lash Lift

Ideaal voor de zomervakantie: met de Lash Lift heb je wekenlang natuurlijk mooi gelifte wimpers zonder extentions of gedoe met wimperstukjes. Met Elleebana Lash Lift heb je in een oogwenk weelderige langdurig gelifte wimpers. De professionele behandeling duurt slechts 35-45 minuten en geeft je 4-6 weken lang gelifte wimpers zodat je onbezorgd kunt sporten, douchen en zwemmen. Voor een nog mooier en intenser resultaat raad ik na de lift het verven van wimpers aan.

Vitamin Lash en Brow Boost

Na het verven van wimpers en wenkbrauwen is het raadzaam de haartjes te verzorgen met een extra vitamine boost en natuurlijke oliën om het haar te herstellen, voeden en hydrateren. Het wordt ook wel Lash Botox genoemd omdat het zorgt voor extra volume en steviger wimper- en wenkbrauwhaar.

Belangrijk: Na de genoemde behandelingen wordt het gebruik van sauna, zonnebank, water, peelings en scrubs gedurende 48 uur afgeraden omdat het de werking van de behandeling negatief kan beïnvloeden.

Hoe komt het dat de geverfde haarkleur na verloop van tijd vervaagt?

Wimper- en wenkbrauwharen vallen uit. Gemiddeld verlies je 3 wimpers per dag zodat de kleur binnen 3 tot 4 weken uit de haartjes slijt en vervaagt.

‘Gewone’ chemische wimper- en wenkbrauwverf wordt geactiveerd met 3 % waterstofperoxide. Hogere concentraties zijn in Nederland niet toegestaan. Factoren die de kleuring negatief beïnvloeden zijn het eerder genoemde gebruik van de zon of zonnebank, saunagebruik, overmatig zweten (bij sporten) en (enzymatische) peelings. Het gebruik van een verzorgend wimperserum of conditioner voor het wimper/wenkbrauw haar is aan te raden.

Bij haren in de anagene fase is de pigmentvorming zeer actief. In de fasen daarna neemt de pigmentvorming af en de haarwortel wordt geleidelijk kleurloos. Bij het kleuren van wimpers en wenkbrauwhaar is het van belang dat we tijdens de anagene fase het haar verven, dan heb je het langst plezier van de kleurbehandeling. Pigmentloze haarwortels in de telogene fase kunnen immers weinig tot geen pigmenten opnemen en vasthouden.

Groeifasen van haren

Lichaamsharen groeien in drie fasen te weten; de anagene, katagene en telogene fase. In de anagene fase wordt de haar vanuit een bloedvat in het haarzakje gevoed. Daarna komt de katagene of overgangsfase. De haar komt los van het haarzakje en gaat tenslotte over in de telogene of rustfase. De haar valt uit en een nieuwe anagene haar groeit in het haarzakje. Dit proces duurt ongeveer 5 à 6 weken en gebeurt gelukkig niet bij alle haren tegelijk. 85 % van de haren is anageen en ongeveer 15% telogeen.

Hoe verzorg jij je wimpers en wenkbrauwen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.