Werkstoffen tegen rimpels; retinol (pro)vitamine A

In de reeks ingrediënten en crèmes die je huid verjongen en verbeteren, besprak ik reeds het populaire hyaluronzuur als moisturizer en rimpelfiller, glycolzuur als peeling om diepe rimpels gladder te maken en celvernieuwing te stimuleren en salicylzuur als peelende ontstekingsremmer. In deze blog maak je kennis met retinol, de antioxidant ook wel bekend als pro-vitamine A . Dé rimpelkiller bij diepe rimpels of om de eerste fijne lijntjes glad te strijken.

Jouw Beauty partner als je de 40 al een tijdje bent gepasseerd.

Anti Oxidanten
Vitamine A is een van de anti oxidanten die helpen om je huid jong te houden. Oké, dat klinkt mooi maar laat ik eerst eens vertellen wat anti oxidanten zijn. Anti oxidanten zijn moleculen die onderling verbindingen aangaan met andere moleculen die een ongeladen deeltje, een atoom vrij hebben. Dat vrije deel bindt zich makkelijk aan een andere molecuul, een vrije radicaal waardoor een uiterst schadelijke verbinding ontstaat die leidt tot celafbraak en huidveroudering. Anti oixidanten gaan die verbindingen tegen, ze neutraliseren als het ware de vrije radicalen die in onze huidige samenleving nu eenmaal onvermijdbaar zijn.

Veroorzakers van vrije radicalen zijn o.a. roken, alcoholgebruik, slaaptekort, ongezond eten, luchtvervuiling en UV straling. Het bekende huid verouderingslijstje dus.

Vitamine A is zo’n goede anti oxidant die door middel van huidverzorging ook nog eens heel gunstige werking heeft op rimpeldiepte. De oorspronkelijke variant vitamine A-zuur of tretinoïde is een verzamelnaam van verschillende soorten vitamine A die wordt ingezet bij acne. Dit vitamine A-zuur heeft als bijwerking dat het de huid behoorlijk kan irriteren en kun je alleen bij de apotheek op recept krijgen.
Gelukkig is er een goed alternatief en dat is retinol, ook een van de vitamine A-zuur familie maar de pro-vitamine A soort die eerst door de huid wordt omgezet in vitamine A en pas dan zijn werk gaat doen: de huid verdunnen en rimpels vervagen.

Triple A

In de behandeling en producten van Triple A is retinol ingekapseld in liposomen. Dit zijn piepkleine moleculen waarvan steeds een laagje oplost voor uiteindelijk het retinol in de huid zijn werk kan doen. Door het inpakken in verschillende laagjes is retinol minder agressief en beter inzetbaar voor gevoelige huidtypes. Door de warmte van de huid lossen de laagjes een voor een op en kan de werking wel tot wel 12 uur oplopen! Retinol is een onstabiele stof is die onder invloed van licht in potjes en flesjes snel zijn werking verliest. Een bijkomend voordeel van liposomaal ingekapseld retinol is dat het pas bij 37 graden huidtemperatuur in werking treedt en niet bij het openen van het potje. Dit gaat rimpelvorming effectief tegen, verbetert de elasticiteit en regenereert en revitaliseert de huid.

Ik geef je 10 goede redenen om met Triple A te beginnen:
1. verfijnt het huidreliëf
2. vermindert voorhoofdrimpels
3. ontzwellend effect om de ogen
4. meer uitstraling
5. jeugdige teint
6. verwijdert dode huidcellen
7. zachte gladde huid
8. frisheid rondom de ogen
9. fijnere poriën
10. mooie lipcontour

Overige werkstoffen die echt iets voor je huid doen

ga ik in volgende blogs bespreken en zijn onder andere:

• Vitamine A, C en E, de anti oxidanten om de huid jong te houden
• Bio peptides; straktrekkende eiwit complexen die de opbouw van de huidvezel structuur stimuleren en de verlammende werking van Botox nabootsen
• Stamcellen; plantaardige stamcellen (bv. Rode sneeuwalg en vruchtstamcellen ) die de huidlagen met levende celkernen beschermen en stimuleren tot verjonging op DNA niveau.

Stay tuned!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.