Werkstoffen tegen rimpels; retinol (pro)vitamine A

In de reeks ingrediënten en crèmes die je huid verjongen en verbeteren, besprak ik reeds het populaire hyaluronzuur als moisturizer en rimpelfiller, glycolzuur als peeling om diepe rimpels gladder te maken en celvernieuwing te stimuleren en salicylzuur als peelende ontstekingsremmer. In deze blog maak je kennis met retinol, de antioxidant ook wel bekend als pro-vitamine A . Dé rimpelkiller bij diepe rimpels of om de eerste fijne lijntjes glad te strijken.

Jouw Beauty partner als je de 40 al een tijdje bent gepasseerd.

Anti Oxidanten
Vitamine A is een van de anti oxidanten die helpen om je huid jong te houden. Oké, dat klinkt mooi maar laat ik eerst eens vertellen wat anti oxidanten zijn. Anti oxidanten zijn moleculen die onderling verbindingen aangaan met andere moleculen die een ongeladen deeltje, een atoom vrij hebben. Dat vrije deel bindt zich makkelijk aan een andere molecuul, een vrije radicaal waardoor een uiterst schadelijke verbinding ontstaat die leidt tot celafbraak en huidveroudering. Anti oixidanten gaan die verbindingen tegen, ze neutraliseren als het ware de vrije radicalen die in onze huidige samenleving nu eenmaal onvermijdbaar zijn.

Veroorzakers van vrije radicalen zijn o.a. roken, alcoholgebruik, slaaptekort, ongezond eten, luchtvervuiling en UV straling. Het bekende huid verouderingslijstje dus.

Vitamine A is zo’n goede anti oxidant die door middel van huidverzorging ook nog eens heel gunstige werking heeft op rimpeldiepte. De oorspronkelijke variant vitamine A-zuur of tretinoïde is een verzamelnaam van verschillende soorten vitamine A die wordt ingezet bij acne. Dit vitamine A-zuur heeft als bijwerking dat het de huid behoorlijk kan irriteren en kun je alleen bij de apotheek op recept krijgen.
Gelukkig is er een goed alternatief en dat is retinol, ook een van de vitamine A-zuur familie maar de pro-vitamine A soort die eerst door de huid wordt omgezet in vitamine A en pas dan zijn werk gaat doen: de huid verdunnen en rimpels vervagen.

Triple A

In de behandeling en producten van Triple A is retinol ingekapseld in liposomen. Dit zijn piepkleine moleculen waarvan steeds een laagje oplost voor uiteindelijk het retinol in de huid zijn werk kan doen. Door het inpakken in verschillende laagjes is retinol minder agressief en beter inzetbaar voor gevoelige huidtypes. Door de warmte van de huid lossen de laagjes een voor een op en kan de werking wel tot wel 12 uur oplopen! Retinol is een onstabiele stof is die onder invloed van licht in potjes en flesjes snel zijn werking verliest. Een bijkomend voordeel van liposomaal ingekapseld retinol is dat het pas bij 37 graden huidtemperatuur in werking treedt en niet bij het openen van het potje. Dit gaat rimpelvorming effectief tegen, verbetert de elasticiteit en regenereert en revitaliseert de huid.

Ik geef je 10 goede redenen om met Triple A te beginnen:
1. verfijnt het huidreliëf
2. vermindert voorhoofdrimpels
3. ontzwellend effect om de ogen
4. meer uitstraling
5. jeugdige teint
6. verwijdert dode huidcellen
7. zachte gladde huid
8. frisheid rondom de ogen
9. fijnere poriën
10. mooie lipcontour

Overige werkstoffen die echt iets voor je huid doen

ga ik in volgende blogs bespreken en zijn onder andere:

• Vitamine A, C en E, de anti oxidanten om de huid jong te houden
• Bio peptides; straktrekkende eiwit complexen die de opbouw van de huidvezel structuur stimuleren en de verlammende werking van Botox nabootsen
• Stamcellen; plantaardige stamcellen (bv. Rode sneeuwalg en vruchtstamcellen ) die de huidlagen met levende celkernen beschermen en stimuleren tot verjonging op DNA niveau.

Stay tuned!

LED’s light up your skin

In mijn werk zie ik dagelijks vrouwen die stress vertaald zien in een droge trekkende huid en rimpels. Velen overwegen over op termijn een cosmetische ingreep te laten doen maar stellen de stap nog een paar jaar uit. Anderen willen het verouderingsproces op een natuurlijke manier tegengaan. Ik zie een duidelijke toename in de vraag naar non-chirurgische lifting behandelingen. Vrouwen willen steeds vaker ontspannende gezichtsbehandelingen met het effect van een cosmetische facelift, maar dan wel zonder chirurgische ingrepen. Strak zonder spuiten en snijden dus!

Als jij je ontspannen voelt ziet je huid er ook ontspannen uit. De stap naar de chirurg is best nog een aantal jaren uit te stellen en binnen de grenzen van het cosmetische kunnen we samen hele mooie resultaten bereiken. Het LED Masque Lumiére is een van de behandelingen die de huid verjongen en de huidconditie verbeteren.

Ik heb me al heel lang verdiept in LED lichttherapie voor de huid en het LED Masque Lumiére past heel goed bij de visie van mijn bedrijf: mooi verouderen/verjongen op natuurlijke wijze. De lichtfrequenties van het masker zijn heel natuurlijk, denk maar aan daglicht en zonlicht (zonder schadelijke UV straling) en onder invloed van de lichtstralen gaat de huid zelf nieuwe huidcellen aanmaken met elastine en collagene vezels, die de huid volume geven en strakker maken.

LED's light up

LED’s light up

Wat is LED Masque Lumiére?

Het LED Masque Lumiére is een kunststof gezichtsmasker met LED lichtjes aan de binnenzijde. Deze kunnen rood, groen en blauw licht uitstralen. Eerst wordt een speciaal verjongend serum met hyaluronzuur en beuk-extracten door middel van bindweefselmassage in de huid gemasseerd om de fibroblasten in de huid te stimuleren nieuwe collageen en elastine aan te maken. Dit serum geleidt tevens het LED licht. Daarna wordt het LED masker op het gezicht geplaatst met de gewenste kleur licht en het aantal minuten dat de behandeling duurt.

Hoe werkt het?

9decdd297b74da1699bd864517f66527

diepte in de huid van LED

diepte in de huid van LED

Zonder licht is er geen leven en zo werkt gekleurd LED licht ook op de huid. De lichtstralen gaan dieper de huid in dan welk product ook. De verschillende frequenties van de kleuren uit het lichtspectrum hebben ieder hun eigen dieptewerking op de huid en gaan een interactie aan met het biologische systeem van de huid. Vergelijk het met de wijze waarop een plant de energie van de zon opvangt om te groeien, door zgn. fotosynthese. Een ander voorbeeld voor een soortgelijk proces in de huid is de aanmaak van Vitamine D dat ook onder invloed van zonlicht (UV-licht van 297 nm) plaatsvindt.

En het resultaat?

Terwijl jij ontspant en geniet van het licht verbetert de conditie van je huid. Cellen met een nog levende celkern worden gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken, de bouwstoffen voor een jonge, gezonde en elastische huid.

Bij een behandeling ervaar je al resultaat maar het beste effect behaal je met het All Inclusive Beauty menu; een kuur van 6 behandelingen kort achter elkaar voor de prijs van 5! Ontspanning, voordeel en resultaat heb ik jullie aandacht?

Wanneer mag ik je begroeten in mijn vernieuwde Beauty Kitchen?

Beauty Date of Time Out waar ben jij het meest aan toe?

Bioscoopje pakken of een avondje theater, lekker eten met je partner of een lieve vriendin. Of dans jij de op je hoogste hakken tot je er bij neer valt? Heb jij ook dat na een avondje stappen je huid trekt, je ogen dikker en gezwollen zijn en het langer duurt voor je slaaprimpels verdwenen zijn? Dan snak je misschien naar een Beauty Date in het weekend en een Time Out de volgende ochtend om bij te komen en te herstellen van het feesten.

Beauty Date of Time Out?

Beauty Date of Time Out?

In mijn Beauty Salon heb ik een Minibar gevuld met flesjes Champagne 😀 om je huid te hydrateren, rimpels van binnenuit te vullen, teint kalmeren, photoshoppen en contour liften, regenereren en herstellen na stress, stappen en andere situaties.

Deze twee nieuwe Champagne ampullen zijn jouw vaste stapmaatjes voor je volgende avondje uit:

 

* Beauty Date is een gladmakend werkstofconcentraat voor een mooie roze teint. De Skin Relax peptiden hebben onmiddellijk effect; rimpels en lijntjes worden direct gladgestreken en op langere termijn gaat het de vorming van expressielijntjes tegen. Matysoft zorgt voor een duidelijke verfijning van grove poriën en zorgt voor een matte finish. Alpenkogelbloemextract werkt kalmerend en zorgt voor een egale natuurlijke uitstraling. Jouw Beauty Must Have voor speciale dates.

* Time Out is een regenererend werkstofconcentraat voor een frisse ontspannen teint. Cederknoppenextract beschermt de huid, stimuleert de celvernieuwing en zorgt voor een uitgeruste teint. Langdurige en frisse hydratatie van je huid na een avondje doorzakken en als toetje ontstekingsremmend panthenol ondersteunt het herstelproces.

welk flesje Champagne wil jij ontkurken?

welk flesje Champagne wil jij ontkurken?

Twee toppers die als kuurbehandeling jouw avond uit tot een feest maken. In combinatie met een Sleeping Cream of Beauty Sleep Mask zorgen zij ervoor dat je huid snel in optimale conditie is en je er fris en uitgerust uitziet. Ze zijn bij mij in de winkel en online verkrijgbaar in luxe doosjes van 3x 3ml. ampullen. Alleen in de winkel koop je ze samen met een korting van 10%. Vanzelfsprekend zijn de Champagne ampullen voor uitwendig gebruik en vrij van alcohol, maar dat had je natuurlijk al begrepen 😉

Happy huidvriendelijke groet, Angeline

Slaap tot je wakker wordt en je verzet bergen werk

Dat is een van de effecten van een Beauty Sleep, een winterslaap voor je huid. In de praktijk slapen we natuurlijk elke nacht een beetje tekort en gaat die rotwekker iedere morgen net iets te vroeg. Is je huid ook droog en trekkend door kou en droge verwarmingslucht? Ik ken dat, er ontstaan schilfers en een trekkend strak gevoel. Soms wordt je huid flink rood en schraal en krab je de huidbarrière kapot.

Timeless Sleeping Creme

Timeless Sleeping Creme

Kom dan lekker genieten van de Slagroombehandeling die je huid voedt en herstelt onder een warm schuimmasker en neem voor thuis een setje Beauty Sleep ampullen en een lekkere Beauty Sleep creme mee; een romig creme masker dat je als nachtcrème kunt gebruiken. Een nachtelijk schoonheidsslaapje voor je huid.

 

BG body

Rijke antiage Body Cream

Heb jij last van een droge lichaamshuid die trekt na het douchen? De 40+ huid heeft in deze tijd van het jaar iets meer voeding nodig en bij voorkeur producten met anti age werking. Deze unieke combi vind je in de Beautygen Body. De Beautygen Renew Body is een heerlijke zijdezachte romige bodycreme, slagroom voor je huid, die het verouderingsproces vertraagt door de aanwezigheid van rode sneeuwalg. Speciaal voor de Feestdagen is deze verkrijgbaar in een Beauty Cadeau Box met een pot Body cream, setje Forever 39 amupullen en een minisize gezichtscreme verpakt  in roze vloeipapier. Laat jezelf verwennen omdat je het waard bent!

Winter Wellness creme met ampullen

Winter Wellness creme met ampullen

De winterjassen en sjaals zijn uit de kast gekomen, de winterbanden zitten onder de auto en je huid verzorg je met een extra likje wintercrème. De romige Wintercrème met rijke snel intrekkende oliën en vitamine E zorgt voor het herstel van de huid en kalmeert roodheid. Ook ideaal voor de wintersport dus. Het is verpakt in een lekkere grote familietube voor schrale wangetjes, droge handen, armen en benen en zelfs kloofjes op handen en voeten kun je met een lik wintercreme behandelen. Het lijkt op de 8 hour Cream van Elisabeth Arden. Wil je nog meer luxe en Me Time dan is deze Wintercreme tijdelijk inclusief 3x3ml. Winter Wellness ampullen. De ampullen gebruik je lekker zelf en de 24H Wintercreme gebruik je voor de hele family. Ik zeg: Doen!