Crème de la crème van oogcrème’s

Een ooglidcorrectie staat hoog op mijn To Do lijstje maar ik stel deze cosmetische ingreep om allerlei redenen steeds uit. Een van die redenen is dat ik op natuurlijke wijze rimpels en het verouderingsproces wil tegen gaan en dat dwingt mij te zoeken naar de crème de la crème van de oogcrème’s. Bij de introductie van een nieuw merk in mijn Beautysalon fascineerde de Luxesse Multi Eyeliftkuur van Phyris mij enorm dus ik bestelde een kit om te testen. Je leest hier mijn review.

Claims van de fabrikant:

3 voudig effect op korte, middellange en lange termijneffect verstevigt de celstructuur maakt de huid gladder en beschermt tegen stress en milieu invloeden. Rimpels en lijntjes verminderen zichtbaar, een voelbaar gladdere huid rondom de ogen en een zalig gevoel van luxe.

Zwarte Zuidzee parel uit Tahiti zorgt voor gehydrateerde en stevige huid.

Nano hyaluron vermindert rimpelvorming en diepte en vult de huid van binnenuit op (strakke frisse uitstraling)

 

Ingredienten o.a.:

Passiflora: tegen gezwollen oogleden

Cafeïne: trekt bloedvaatjes samen waardoor vochtzwelling vermindert,

castor oil/wonderolie: wordt als toepassing (emollient en occlusive) in cosmetica gebruikt nadat het is geraffineerd om de huid zachter en gladder te maken, het product goed uit te smeren is.

Sorghum bicolor: glutenvrije graansoort uit Noord Afrika levert proteïne voor opbouw van cellen

Phyris Multi Eyelift maandkuur

Phyris Multi Eyelift maandkuur

Verpakking:

De Luxesse Multi Eyelift kuur wordt geleverd in een luxe box en is een plaatje om te zien op mijn toilettafel. De kuur bestaat uit drie producten die je tegelijkertijd 2x per dag gebruikt. De beide Essential Eyelift concentraten zijn verpakt in kleine glazen pipetflesjes van 5 ml. en zien er luxe maar toch cute uit. De Vision Eyelift airless dispenser (15 ml.) komt tevoorschijn door aan de dop te draaien en de ideale hoeveelheid gel te doseren. Hierdoor wordt het product niet aan de lucht blootgesteld wat verspilling, de houdbaarheid en effectiviteit goed doet.

Het gebruik:

Het Essential Serum I is crèmekleurig en breng ik met pulserende beweging aan op het onderooglid, kraaienpootjes en stiekem ook op mijn bovenlip die op het moment van testen erg droog en schraal aanvoelt😉

Het Essential Serum II is verrijkt met zwarte parel extract en is antraciet parelmoer van kleur. Dit serum breng ik aan op de bovenoogleden, frons en boven de wenkbrauwen. Hierbij doe ik wat bindweefselgrepen om het weefsel stevig te masseren, de doorbloeding op te wekken en de spieren te trainen. Mijn huid ontspant onmiddellijk.

Het Vision Eyelift serum breng ik eroverheen aan, dat voelt een beetje vettig. Vooral omdat het warme zomerse dagen zijn als ik deze producten test. Daarna doe ik vanzelfsprekend mijn oogmake-up. In de loop van de dag zie ik tot mijn grote vreugde dat mijn kraaienpootjes veel minder diep zijn  en door de zomerse warmte loopt mijn oogmake-up helaas een beetje uit. Normaal gebruik ik een ooglifting gel die vrij snel intrekt en mijn make-up goed fixeert. Dit neem ik dan maar voor lief.

’s Avonds na het reinigen van mijn huid breng ik opnieuw de beide serums en gel aan.

Op de dagen dat ik deze producten heb gebruikt is dat goed te zien, het beloofde korte termijneffect is zichtbaar. Of, als je het omdraait, op de dagen dat ik deze producten niet gebruik is dat nog beter te zien! Mijn oogleden zijn duidelijk slapper en hangen meer als ik de set producten niet gebruik! Dit stimuleert mij om 2x per dag de Multi Eyelift set te gaan gebruiken, no matter what tijd of geen tijd, zin of geen zin.

Milieu en duurzaamheid

Zwarte parel is een halfedelsteen en wordt gewonnen uit gekweekte schelpen uit Tahiti. Dit trekt onmiddellijk mijn immer kritische aandacht. Om te beoordelen of dit product bij de visie van mijn bedrijf past (natuurlijke huidverjonging met respect voor natuur en milieu), bel ik met het hoofdkantoor in Augsburg en ontvang ik een mail met duidelijke uitleg. Zoals eerder vermeld worden de schelpen gekweekt in speciale kweekvijvers in bepaalde gebieden van de oceaan. Het kweken van parels duurt enkele jaren en heeft intensieve verzorging nodig. Dit proces is langdurig en kostbaar, wat de  prijs van dit product verklaart. De producent heeft goede betrekkingen met de lokale autoriteiten in Tahiti die zorgen dat de kweek duurzaam verloopt en het milieu gerespecteerd wordt. Ook dit gegeven rechtvaardigt de prijs.

De eiwit (proteïne)moleculen van het parelpoeder zijn door het mengen met watermoleculen oplosbaar gemaakt en geschikt als cosmetisch ingrediënt. Het wordt in Azië al meer dan 1000 jaar gebruikt in Beautyproducten. Het ingrediënt is erg geliefd vanwege het hoge calcium gehalte van 31% en 56% proteïne eiwitten die helpen de huid op te bouwen en te regenereren.

voor na Multi eyelift kuur 2Resultaat:

Na verloop van tijd blijkt dat ik mijn huid bijna 2 maanden met deze kuur kan behandelen. De lange termijn belofte van een zichtbaar gladdere huid maakt deze Multi Eyelift set zeker waar. Ik heb minder rimpels, oogleden hangen minder, de huidstructuur is gladder en mijn oogopslag is frisser en jeugdiger. OMG, ik heb zelfs meer twinkeling in mijn ogen, hoe cool is dat!

Na ruim 7 weken zijn de pipetflesjes met Essentials I en II leeg maar het flacon oogliftinggel nog niet. Gelukkig kun je de serums per set van 2 los bestellen en kan ik nog even doorgaan met deze kuur want het is zo’n lekker antiage product! Ik stel de stap naar de cosmetisch chirurg weer even uit.

De prijs van de Luxesse Multi Eyelift kuur van Phyris is €74,- de Essentials per set van 2 flacons €29,- en Vision Eyelift serum 15 ml. €59,- De producten zijn online te verkrijgen via de webshop

 

Productnaam: Voordelen: Nadelen:
Essential Lift serum I en II Trekt de huid strak en glad Beetje vettig bij hitte en make-upgebruik
Ruikt heerlijk
Vision Eye Lift serum Zuinig en hygiënisch in gebruik Je ziet/voelt niet hoeveel nog in het flacon zit
Vrij droge textuur trekt huid strak

Minder rimpels en lijntjes

Verbeterde huidstructuur

Later als ik groot ben word ik ….

… schoonheidsspecialist en beautyblogger/vlogger, zangeres in een band, schrijfster, vertegenwoordigster, modeontwerpster of misschien toch administratief medewerkster.

Een greep uit de beroepen die ik als kind in de vriendenboekjes van mijn vriendinnen krabbelde en tot op heden heb ik al mijn dromen waargemaakt. In het ene vak was ik gelukkiger en succesvoller dan het andere en de laatste jaren ben ik goed op mijn plek. Maar in de jaren 80 van de vorige eeuw wist echt niemand wat een beautyblogger of vlogger was en als iemand me had gezegd dat ik er later een zou worden had ik die waarschijnlijk niet begrijpend aangekeken.

Tegenwoordig zijn er net zoveel beautybloggers en vloggers als producten waarover ze schrijven. Ze variëren in leeftijden en doelgroepen van meisjes van 14 jaar die hun laatste aankopen en inhoud van hun toilettas in hippe filmpjes met hun volgers delen, tot wereldberoemde fashionistas die hun hele maandinkomen uitgeven aan tassen, kleding en beauty artikelen. De prijzen van de getoonde spulletjes variëren van low end budget artikelen die je bij elke drogist op de hoek kunt kopen tot de High End beautyproducten van grote designers die in gespecialiseerde parfumerie of online kunt kopen.

Hun invloed is groot want ze hebben allemaal veel volgers die na het kijken van zo’n video hard naar de winkel lopen om de geshowde producten te kopen. Vaak worden deze bloggers en vloggers gesponsord door de grote merken die maar wat graag hun nieuwste artikelen gratis beschikbaar stellen in ruil voor een positieve, leuke review. Ik ben zelf ook onlangs benaderd door een groot, landelijk Beautyplatform om voor hen producten te testen en reviewen. Toen ik erachter kwam hoe zulke blogs en vlogs tot stand komen, bedankte ik vriendelijk voor de eer.

Beautyblogger/vlogger is namelijk geen beschermd beroep, je hoeft er geen diploma voor te hebben en iedereen met passie voor schoonheid en beautyproducten kan daar online over schrijven en video’s plaatsen.

Maar wie kent jouw huid en de problemen waar jij mee dealt? Wie weet wat het beste werkt in combinatie met jouw lifestyle en huidproblemen? Wie heeft zoveel kennis van ingrediënten en de werking ervan op de huid, dat ze je het beste voor jouw huid kan adviseren?

Juist, dat ben ik! Jouw huid is namelijk mijn passie.

de inhoud van potjes en flesjes mengen op de huid

de inhoud van potjes en flesjes mengen op de huid

Ik ben huidexpert en verdiep mij in ingrediënten en de scheikundige reacties. Mijn salon is eigenlijk een Beautylab; ik meng de inhoud van potjes en flesjes op de huid met als doel om die te verjongen en rimpels tegen te gaan. Met bijna 20 jaar ervaring in the pocket benader ik elke huid op een holistische manier; dat wil zeggen dat we samen jouw leefstijl doornemen, welke verwachtingen en eisen stel jij aan huidverzorging en wat zou je willen verbeteren? Hoeveel tijd, geld en moeite ben je bereid daarin te steken?

Professionele schoonheidsproducten en behandelingen die de huidconditie verbeteren combineer ik met moderne technieken zoals chemische peelings, microdermaberasie en microneedling, maar ook eeuwenoude beproefde technieken zoals (bindweefsel)massage, Reiki en energetische verjonging neem ik mee in het advies. Ik stem het af op het seizoen en tijdstip van de dag; koelte en vocht in de zomer, voeding en pamperen in de winter, ’s morgens meer vocht, in de loop van de dag meer voeding en ’s avonds meer regeneratie en herstel.

Overnight Peeling en Sleeping mask

Ik heb mij gespecialiseerd in antiaging op een natuurlijke manier. Vrouwen die cosmetische chirurgie uitsluiten of nog een aantal jaren uitstellen zijn bij mij aan het juiste adres om de stap te overbruggen. Zowel daarvoor als daarna beschik ik over middelen om de huid in optimale conditie brengen.

Het resultaat heeft vaak wat meer tijd nodig en nee, je kunt de producten niet op elke hoek van het winkelcentrum kopen (gelukkig wel in mijn winkel en online webshop). Maar ik bied een grote vakinhoudelijke kennis en eerlijke beoordeling van producten. Ik ben oprecht, integer en kritisch en vind dat de consument recht heeft op een goed en gedegen advies. Goed is goed en dat benoem ik ook, maar producten die mijn goedkeuring niet waard zijn, zal ik niet in het assortiment opnemen. Dat is de kracht van onafhankelijk en zelfstandig beautyblogger en vlogger zijn.

Vind je mijn blogs waardevol abonneer je dan via de link hieronder en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het beautyvak. Dank je wel dat vind ik leuk!

En wat wil jij later worden als je groot bent?

Hello Hyaluron Cocktails

Hyaluronzuur is een natuurlijk proteïne gewonnen uit suikerbieten en kan zich aan vocht binden.  Het bevindt zich van oorsprong ook in de huid en strijkt oppervlakkige lijntjes glad en vult de huid van binnenuit op. Maar naarmate we ouder worden bevat de huid steeds minder hyaluronzuur. Door dit van buitenaf op de huid aan te brengen en van binnenuit voldoende water te drinken kun je de vochtbalans van de huid heel goed herstellen.

Het helpt je dus om er jonger uit te zien!

je huid heeft dorst

Voldoende vocht is namelijk een  fundamentele voorwaarde voor een jeugdig huidbeeld. Als de huid gebrek aan vocht heeft leidt dit tot droogtelijntjes en snelle huidveroudering (rimpels).

Hyaluronzuur dat zich met vocht bindt, bestaat uit grote moleculen die voornamelijk heel geschikt zijn om oppervlakkige rimpels van binnenuit te vullen. In de Hyaluron Refill Night  is hyaluronzuur verwerkt in combinatie met algen en marinewater om elkaars werking te versterken. Je huid wordt intensief gehydrateerd terwijl je slaapt! Een echte Beauty Sleep dus.

Hyaluron Refill CocktailHyaluron Cocktails

Er is ook een kleine moleculaire structuur van hyaluronzuur (microhyaluron), die is verpakt in minuscule nanocapsules en kunnen dieper in de cellaag doordringen en zo cellen met een levende celkern voorzien van vocht. Deze vindt je in de Hyaluron Cocktail Ampullen, die de huid zowel overdag als ’s nachts doordrenken met vocht.

Ga je mee cocktails drinken?

Je gezichtshuid wordt heel blij van de nieuwe Hyaluron Cocktail ampullen, jouw cocktail voor deze zomervakantie. Het dringt tot in de diepste huidlagen waar cellen nog een levende celkern hebben.

De  ampullen zorgen voor diepe hydratatie flash in de ochtend, filler effect als je gaat flaneren op het terras of tijdens een feestje en met time release afgifte gedurende de hele nacht om je huid te herstellen.

Echte vocht boosters dus en ideaal om op vakantie bij je te hebben!

Van welke Hyaluron Cocktails word jij blij?

Nu kun je helpen…

‘… aan een onderzoek door het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis hoe het eigen afweersysteem van patiënten kankercellen kan opruimen. Het Heerhugowaardse raadslid Carola van ’t Schip wilde boegbeeld zijn van deze actie…’

Deze woorden komen uit de eerste alinea van een artikel in Alkmaarse Courant op maandag 15 mei jl waarin zij een hartenkreet doet om geld in te zamelen voor het onderzoek voor de bekostiging van immunotherapie tegen kanker.

Carola, een mooie jonge vrouw in de bloei van haar leven, heeft zelf uitgezaaide melanoomkanker en ze is geselecteerd voor immunotherapie. Er is geld nodig, veel geld, om voortdurend onderzoek te doen naar deze vorm van kankerbestrijding.

Terwijl ik lees gaan mijn gedachten terug in de tijd. Het is bijna 23 jaar geleden dat een andere jonge mooie vrouw, een bevriende collega, ziek werd en overleed aan de gevolgen van een zeer ernstige vorm van huidkanker; een melanoom. Ze was gewoon nog te jong en het verdriet was te groot, ik heb het nooit helemaal verwerkt. Destijds stond de medische wereld voor een groot raadsel, er waren maar drie mensen in Nederland die deze agressieve vorm van huidkanker hadden. Drie mensen! Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen.

Tegenwoordig is huidkanker volgens KWF de meest voorkomende kankersoort en krijgen jaarlijks 55.000 mensen een vorm van huidkanker. We staan er in Nederland niet goed voor; volgens Alkmaarse Courant heeft ons land de meeste sterfgevallen van de EU, alleen Slovenië kampt met slechtere cijfers.

Ons lichte huidtype I t/m III is daar de oorzaak van en teveel exposure aan zon en zonnebank. Wist je bijvoorbeeld dat 50% van de meeste zonschade ontstaat voor het 18e levensjaar? Wisten wij veel! Als kind werd je vroeger in je blote buikje buiten in de zon gezet want de zon was immers ge-zon-d voor je. Zonbeschermingsproducten waren op kleine schaal beschikbaar en hoger dan factor 4 of 6 kan ik me niet herinneren. Er waren zelfs vrouwen die zich met kokosolie factor 0 insmeerden omdat je dan zo lekker bruin werd.  En er waren mensen die heel erg verbrandden omdat ze eerst nog een duik namen en de waterdruppels als vergrootglas in de zon functioneerden. Van een gat in de ozonlaag had toch nog niemand gehoord, of zeg ik nu iets geks?

De 3 belangrijkste soorten huidkanker zijn:

  • Basaalcelcarcinoom (BCC) 75-80% van de gevallen
  • Plaveiselcelcarcinoom (PCC) 10 %
  • Melanoom (kwaadaardige moedervlek) 10%

In stadia daarvoor bevinden zich de benigne/goedaardige en premaligne/kwaadaardige huidafwijkingen die ik de laatste jaren steeds vaker in mijn behandelstoel te zien krijg. Huidkanker ontstaat in de basaalcellaag van de huid door aanleg, veroudering en externe factoren als UV licht.

Het basaalcelcarcinoom komt het meeste voor en vaak op zonblootgestelde gebieden zoals het gezicht en de behaarde hoofdhuid. Dit soort plekken groeit langzaam en kan uitzaaien in 5 % van de gevallen. Op de gezicht- en hoofdhuid neemt de kans op uitzaaiingen echter tot 20% toe. Mits tijdig behandeld heeft BCC een uitstekende prognose.

Het plaveiselcelcarcinoom komt minder vaak voor, zaait ook in 5% van de gevallen uit en heeft, afhankelijk van locatie en grootte een gunstige prognose.

Een melanoom is een kwaadaardige pigment (moeder)vlek en komt ook minder vaak voor. Er is een piek waar te nemen tussen 40-50 jaar en 5-10% is erfelijk. Een melanoom ontstaat in korte tijd en groeit snel boven het huidoppervlak uit. Het wordt altijd door middel van incisie met een ruime veilige marge omheen weggesneden. Ik heb mij door een dermatoloog laten vertellen dat bij melanomen van 1-2 mm de 5 jaar overlevingskans op dit moment tussen de 100 en 90% is. Bij melanomen groter dan 4 mm daalt dit al naar 50%. Tijdig waarnemen en een arts bezoeken is mijn advies.

Een bezoek aan een huidexpert kan zeker helpen. Ik zie je huid met enige regelmaat en kan in een vroegtijdig stadium plekjes signaleren. In de opleiding Dermatologie voor schoonheidsspecialist die ik bij U-Consultancy volgde, heb ik duidelijke criteria geleerd om deze aandoeningen te herkennen als zijnde “pluis” of “niet pluis”. In het laatste geval verwijs ik altijd door naar de huisarts. Daarnaast maak ik foto’s voor mijn klantdossier en monitor ik die samen met mijn gasten om de zoveel tijd om te kijken of er verschillen zijn ontstaan.

UV bescherming

Op bewolkte dagen (ook in Nederland) en in de herfst en winter is er UV straling. Tijdens skivakanties is de UV-straling op grote hoogte en gereflecteerd door witte sneeuw juist extra schadelijk.

UVA stralen zorgen voor activatie van de pigmentcellen, gaan diep in de huid en maken daar de elastine cellen kapot. Deze stralen zorgen voor “aging” het engelse woord voor veroudering. UVB stralen gaan weliswaar minder diep, maar zijn het meest schadelijk en zorgen voor “burning” verbranding. Soms hoor je nog wel eens over UVC straling. Die wordt door de ozonlaag uitgefilterd , als die tenminste nog niet is aangetast door smog en vervuiling.

UV licht zorgt altijd voor schade in het DNA, zonder DNA schade ontstaat er geen bruin kleurtje. Ik wil niet lullig doen, maar denk daaraan als je zo bruin mogelijk terug wilt keren van vakantie.

UV bescherming kan veel doen. Natuurlijk heeft de huid zonlicht nodig om vitamine D aan te maken. Een kwartiertje zonlicht per dag is al voldoende voor het lichaam om via fotosynthese vitamine D aan te maken. De rest van de dag de huid beschermen tegen UV straling is de beste preventieve manier om de kans op huidkanker te beperken. Daarnaast biedt een UV-beschermingsfactor van minimaal 20 ook bescherming tegen huidveroudering, want de zon vormt de grootste bron van veroudering.

Een UV factor biedt dus dubbele bescherming tegen huidkanker en veroudering!

Natuurlijk gaan we Carola en haar lotgenoten helpen! Want samen kunnen we mooie dingen doen voor deze Beauty Powervrouw. In de maanden mei en juni doneren we van elke gezichtsbehandeling €1,- en van elke korte behandeling en verkocht UV product €0,50 aan www.helpcarola.nl. Bovendien bieden we Carola een gratis Look Good Feel Better behandeling aan op het tijdstip dat zij dit wenst.

Wil je ook doneren, ga dan naar de website of like en doneer via www.facebook.com/HelpCarola en zegt het voort!

We wensen Carola en haar familie heel veel licht en liefde!

Hallo zon!

Nu het voorjaar al even begonnen is mag de zon zich laten zien, wees welkom! Om de huid goed voor te bereiden en beschermen tegen schadelijke UV straling zijn zonnebrandmiddelen  tegenwoordig onmisbaar!

Waarom?

In de eerste plaats helpen ze de huid gezond te houden en beschermen ze haar tegen schadelijke uv-straling. Maar ook vanuit beauty-overwegingen hoort een passend zonnebrandmiddel thuis in iedere badkamer, handtas of toilettafel: Het is namelijk één van de beste manieren om tegen vroegtijdige huidveroudering door de zon te beschermen!

Ultrasun Family 30De afgelopen dagen heb ik de Ultrasun producten getest tijdens mijn Pieterpad wandelingen. Het was flink zonnig en een dag in de buitenlucht vraagt om een goede zonbescherming. De texturen voelen luchtig aan, hebben een aangename subtiele geur en bieden goede bescherming tegen UV straling. Ik ben namelijk niet verbrand terwijl ik toch de hele dag buiten was!

 

Ultrasun biedt veelzijdige gezichts- en lichaamsproducten en die hebben allemaal drie overtuigende voordelen:

Perfecte bescherming: UVA- en UVB- breedbandbescherming en infraroodbescherming
Zelfs voor een gevoelige huid: zonder kritische inhoudsstoffen
wordt extreem snel opgenomen door de huid en werkt snel in

Door het gebruik van minerale UV-filters is het mogelijk om minder chemische filters toe te voegen. Dit maakt dat de producten ook geschikt zijn voor een gevoelige huid.

De kritische werkstoffen waar een gevoelige huid vaak op reageert zoals parfum, minerale oliën, emulgatoren, siliconen, PEG’s (microplastics), aluminiumverbindingen en andere chemische stoffen ontbreken in deze UltraSun producten.

Andere extra voordelen zoals het anti-aging en anti-pigmentatie effect, of een tintje maken van deze producten de perfecte bondgenoten in de strijd tegen schadelijke zonnestraling.

Ultrasun airless dispenserUltrasun producten worden geleverd in handige kunststof airless dispensers zodat het product vers en schoon blijft en tot de laatste druppel wordt opgemaakt. Ik kan eigenlijk geen nadelen aan deze producten vinden en vind ze een welkome aanvulling op het huidige assortiment UV producten.


Nieuwsgierig geworden?

Maak dan snel een afspraak om vrijblijvend kennis te maken met de nieuwe Ultra Sun producten. Zo ben je ruim voor je vakantie voorzien van slimme, handige en veilige zonbeschermingsproducten en ga je straks goed voorbereid op reis.