Gevoelige Huid; dit kun je doen aan eczeem

Eczeem is een veel voorkomend huidprobleem dat wordt veroorzaakt door een combinatie van aanleg en omgevingsfactoren. Hierdoor ontstaat een ontstekingsreactie van de huid die rood verkleurt, uitdroogt, jeukt en als gevolg daarvan gaat in enkele gevallen de huid open door het krabben.

Er zijn vele soorten eczeem en bij verdenking ervan, verwijs ik altijd door naar de huisarts die in de meeste gevallen vette zalven voorschrijft soms in combinatie met hormonen zoals corticosteroïden om de ontsteking te genezen. Bij een enkel klein plekje eczeem wil een likje vaseline nog wel eens helpen. De huidbarrière is verstoord en door de minerale olie in vaseline wordt de huid tijdelijk afgesloten en kan zo een beetje tot rust komen. Dit is echter geen goede oplossing voor de langere termijn.

Wat dan wel?

Eczeem doet zich voor in een natte of droge variant. Nat eczeem verzorg je met natte producten zoals bijvoorbeeld natte compressen, baden of insmeren met aloë vera gel.

Droog eczeem kun je behandelen met een vette crème zoals de Phyto Therapy cream van Phyris. Deze volle romige crème verzorgt de schilferige, ruwe huid o.a. met allantoïne en urea die de huid kalmeren, vocht reguleren en herstellen. Het strakke gevoel verdwijnt, de irritatie vermindert en een soepele gehydrateerde huid is het gevolg.

Ben je fan van aromatherapie kies dan voor een basisolie en daarin enkele druppels etherische oliën zoals lavendel, roomse kamille, patchoeli en ylang ylang. Etherische oliën zijn de enige cosmetische producten die door huid opgenomen worden en in de bloedbaan terecht kunnen komen. Vraag dus advies bij een ervaren aromatherapeute.

In veel gevallen is voorzichtigheid met cosmetica producten geboden. Voor je het weet, laait de eczeem acuut weer op als je van crème verandert of de fabrikant de samenstelling ervan vernieuwt. Test een nieuw product altijd op de pols of in de elleboogplooi alvorens op het gezicht aan te brengen. De meest bekende vorm van contacteczeem is de aanwezigheid van nikkel op de huid, die bij 10% van de vrouwen voorkomt.

Deze tip kreeg ik van een moeder van een meisje dat van top tot teen onder de eczeem zat. Een dermatoloog haar had geadviseerd haar kindje te baden in een laagje water met een scheutje bleekwater. Binnen enkele dagen verminderde de jeuk en waren de plekken minder rood. Een badje met Dode Zeezout wil ook nog wel eens helpen tegen de jeuk. Dode Zeezout kun je kopen in de natuurwinkel en verweek je in lauwwarm badwater.

Voeding:

Veel cliënten met eczeem hebben ook last van astmatische of allergische klachten, of een geschiedenis hiervan. Dit wordt constitutioneel of atopisch eczeem genoemd en er is in 2/3 van de gevallen een relatie met voedselallergie. Uit eigen ervaring weet ik dat het stoppen met melkproducten en suikers een enorm positieve uitwerking heeft op de darmflora en daarmee allergische klachten en eczeem vermindert. Het kan dus zinvol zijn om te testen op voedingsallergieën. Verhoog daarnaast de inname van omega 3 door middel van natuurlijke oliën.

Mind Set:

Behalve de fysieke problemen van jeuk en pijn, is er ook het psychosociale aspect van ontsierende plekken die soms duidelijk waarneembaar zijn op de huid. De aanwezigheid van eczeem kan een manier van de huid zijn om contact met de (soms boze) buitenwereld te weren. Eczeem komt vaak voor bij kwetsbare en onzekere mensen, zoals kleine kinderen en babys. Het is alsof het lichaam zegt: ‘Ga van mijn huid!’ wanneer iemand letterlijk te dicht op je huid zit. Het kan zinvol zijn om aandacht te besteden aan het zich veilig voelen in eigen lichaam en zelfstandig op eigen kracht te leren functioneren.

Cover Beauty en MindCadeau tip voor de feestdagen!

Wil je meer lezen over de huid en eczeem? In mijn boek Beauty en Mind dat ik schreef naar aanleiding van het 15 jarig bestaan van mijn bedrijf vind je een hoofdstuk over eczeem. Het is nog steeds te koop bij Bruna Middenwaard of te bestellen via mailinfo@angelinebeautycare.nl

Heb jij last van eczeem en wat doe je ertegen?

#welovesensitiveskin

Gevoelige huid een nieuw fenomeen?

Het lijkt een nieuwe trend en ik hoor het steeds vaker in de schoonheidssalon. 40-50% van de mannen en vrouwen in Europa, Japan en Amerika geeft zelf aan een gevoelige huid te hebben. Ze hebben last van een droge rode huid, trekkend gevoel, irritatie, jeuk, roodheid, vlekjes, plekjes, kloofjes en soms zelfs branderige pijn. Invloeden van buitenaf zoals voeding, warmte en levensstijl lijken het erger te maken en door het steeds wisselen van huidverzorgingsproducten ontstaat er nog meer irritatie.

Factoren waardoor een gevoelige huid kan ontstaan:

 • Omgevingsfactoren; milieuverontreiniging
 • Fysische factoren; hitte, kou, UV-straling, airco
 • Irriterende producten; zeep, water, cosmetica*
 • Levensstijl; voeding, alcohol
 • Psychische factoren; stress
 • Hormonale factoren; cyclus

*Cosmetica zoals o.a. fruitzuren, salicylzuur, retinoïden, ureum, natriumlaurylsulfaat in reinigingsproducten, vitamine C en E, lanoline, propylene glycol en chemische UV filters zoals methoxycinnamate.

Een zelfbenoemde gevoelige huid is niet per definitie extreem gevoelig maar kan wel in meer of mindere mate gevoelig worden. Het is dus zeker van belang om gevoelige huid aandacht te geven. Gevoelige huid is onder te verdelen in:

 1. type I; verstoorde huidbarrière (roodheid)
 2. type II; inflammatoir (ontstekingen)
 3. type III; pseudo gezonde groep

en komt meestal voor op gezicht, schedel en het genitale gebied.

De gevoelige huid is meestal ook een droge huid (xerosis cutis); de huidbarrière is verminderd of niet in tact, gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zeep verwijdert de natuurlijke vetlaag, centrale verwarming droogt de huid nog meer uit, en er is sprake van irritatie, jeuk, schilferig, kloofjes en pijn.

We Love Sensitive Skin!

Vanaf nu is het niet lastig meer om geschikte huidverzorgingsproducten te vinden voor de vrouw met gevoelige huid en kunnen zij eindelijk genieten van exclusieve producten en schoonheidsbehandelingen.

Elements of Nature Sleeping CreamElements of Nature

Behandeling thuis en in de salon zijn vanaf nu mogelijk door de vochtbalans te herstellen en therapie trouw zijn dus thuis braaf blijven smeren met geadviseerde crèmes. 60 jaar geleden ontwikkelde Dr. Felix Grandel uit tarwekiemen de werkstof Epigran® rijk aan vitamines en mineralen. Epigran® is de meest belangrijke werkstof uit de serie Elements of Nature (EoN), de enige huidvriendelijke natuurlijke cosmetica lijn geboren uit de elementen van de natuur. Bij het openen van de producten ruik je de typische geur van gemalen tarwe, de geur van vers gebakken brood. Door de toevoeging van hyaluron uit tarwe hydrateren de producten tot in de diepste huidlagen. De EoN – lijn is heel geschikt voor de gevoelige huid door het ontbreken van conserveringsstoffen, parabenen, minerale oliën, siliconen en synthetische geur en kleurstoffen.

Duurzaamheid

De producten uit de EoN zijn ECO Control (link) gecertificeerd dat wil zeggen dat zij aan de hoogste eisen van duurzaamheid, milieumanagement en maatschappelijke betrokkenheid voldoen. Het tropisch regenwoud wordt ontzien en er wordt gewerkt met duurzame verbouwde granen, werkplaatsen voor gehandicapten en het sponsoren van de lokale maatschappelijke gemeenschap.

SensitiveSensitive

Intensieve vocht, anti-age, nutri voeding en regeneratie van de huid bieden de Sensi Somi en de Sensitive lijn van cosmetica zusje Phyris. Vier special producten afgestemd op de individuele behoefte verzorgen de gevoelige huid zonder concessies te doen aan rimpels en veroudering. Ze kalmeren, verzachten irritaties en versterken de eigen huidbarrière gedurende de nacht. Bonus: ’s morgens sta je met een stralend mooie, uitgeruste huid op.

 

 

Extra Bonus: bij aankoop van 3 producten uit de Sensitive of Elements of Nature lijn ontvang je de Beautyfood behandeling met verwarmde lijnzaadpacking of het Natural Lifting masker voor de helft van de prijs!

#welovesensitiveskin

(Geraadpleegde bronnen: Lezing Beauty Trade Festival 2017 Carla Uppelschoten U-Consultancy, artikel Definitie van gevoelige huid Paradermica nr.1-2017, Opleiding Dermatologie Schoonheidsspecialist U-Consultancy, product informatie Phyris Sensitive en Dr.Grandel Elements of Nature)

Up to date met Koreaanse Beauty producten?

Het is een trend die al een aantal seizoenen in gang is: Korea is wereldwijd trendsetter in Beauty producten. Na BB cream, layering techniek en flawless skin kunnen we stellen: volg je Korea dan ben je altijd up to date 😉 Met de recente overname van het Zuid-Koreaanse cosmeticabedrijf Carver Korea door het Nederlands Britse Unilever lijken de cosmetische producten ook hier een vlucht te gaan nemen.

Korea is booming in Beautyland. Tijdens Beauty Trade Festival ontving ik bij B2B platform I Trade Beauty een felroze testbox met een aantal nieuwe trendproducten uit Korea.

I Tradde Beauty Testbox

Ik test deze producten tijdens een Moeder-Dochter moment, waarbij dochterlief geduldig in de behandelstoel relaxt en ik de producten voor de vette, onzuivere huid bij haar aanbreng: Son&Park Beauty Water, een frisse toner met plantextracten zoals damascus Rose en sinaasappelschil vol vitamine C, gevolgd door het Mugworth Adstringent Pore Care sheetmasker van Manefit. Het cellulose masker voelt aan als een tweede huid en is nogal rijk gedrenkt (lees: druipend nat) in anti-bacteriële en antivirale stoffen. Het voelt koud en blijft gedurende de inwerktijd van 20 minuten ook koud. Na het verwijderen van het masker masseer ik de overgebleven werkstoffen in en sluit af met Birch Juice Hydro Cream. Maar liefst 65% berkenboomsap een krachtige antioxidant en kamille dat verzachtend en kalmerend helpt bij acne.

Koreaanse BeautyproductenVoor mijzelf gebruik ik Black Chip Circle Point mask, een hydraterend sheetmasker met kleine chips waarmee je een professionele drukpuntmassage kunt geven. Dit verbetert de doorbloeding en vernieuwing van huidcellen. Een masker en massage ineen. Ik ben gek op sheetmaskers en schreef er al eerder lovend over.

Dochterlief is juichend enthousiast over de hippe Skin79 Super+ Beblesh Balm. Een BB cream met SPF 30, vitamine C uit Acerola kers en whitening effect, een echte Koreaanse cult-hit! ‘Oh mam, die is echt super! Alle Beauty Influencers gebruiken het!’Omdat het de snoeperig roze anti wrinkle versie is, besluit ze dat ik die beter kan testen.

En bedankt😉!

Beblish Balm

De heerlijke zachte textuur breng ik aan over de eerder genoemde Birch Juice Hydro Cream. Het heeft transparante dekking zonder vettige laag en geeft mijn huid een mooie glans. Als ik na een paar uur mijn huid check ziet het er nog steeds flawless en smooth uit. Deze BB cream zou zomaar eens mijn assortiment mogen versterken!

Vooralsnog zijn de producten alleen voor professionals verkrijgbaar in grote aantallen, dat is een beetje jammer. Wellicht komt daar in de toekomst verandering in.

Welke Koreaanse cosmetica gebruik jij?

Tags: sheetmasker, BBcream, flawless skin, koreaanse huidverzorging

In 3 à 4 workouts jouw rimpels verminderen en je huid jonger laten lijken?

In mijn werk als antiage huidexpert behandel ik vrouwen die hun huid op een natuurlijke manier jong en gezond willen houden. Ik zie een duidelijke toename in de vraag naar non-chirurgische lifting behandelingen. Vrouwen willen steeds vaker ontspannende gezichtsbehandelingen met het effect van een cosmetische lift, maar dan wel zonder chirurgische ingrepen. Strak zonder spuiten en snijden dus!

Dit wordt ook wel non-invasief genoemd, gezichtsbehandelingen met het gevoel van een lekkere schoonheidsbehandeling maar met het effect van een cosmetische ingreep. Nu zit ik natuurlijk niet met injectienaald en scalpel (invasief) achter de behandelstoel maar binnen de grenzen van het cosmetische kunnen we samen hele mooie resultaten bereiken.

Want hoe zou je het vinden als je dus in 3 à 4 work-outs je rimpels kan verminderen en er jonger uitzien?

Dat klinkt goed hè?

Dat kan met de Beauty Bootcamp en beschouw mij als je Personal (huid)Trainer: ik geef je de tools in handen en jij pakt door.

Wat zo’n Bootcamp voor jou precies inhoudt? De Beauty Bootcamp bestaat uit een aantal dezelfde behandelingen kort na elkaar als kuur, bijvoorbeeld 4 x in 3 weken, of een mix van de beste work-outs voor jouw huid bijvoorbeeld 6 x in 6 weken.

Het heet Bootcamp omdat je zelf ook actief meewerkt; in combinatie met cosmedische liftende producten thuis en het gebruik van de huidroller kan de huidconditie enorm verbeteren en verstevigen.

De volgende behandelingen kunnen deel uit maken van jouw Beauty Bootcamp:

 • Microdermabrasie behandelingen in combinatie met chemische peelings,
 • Microneedling techniek dmv DermaPen en de Huid Roller,
 • Ericson Laboratoire Cosmedische Non-invasieve behandelingen
 • Masque Lumière; LED Lichtmasker voor de huid
 • Bindweefsel Massage icm Face Cupping massage

Microdermabrasie icm chemische peeling: Dit is een techniek waarbij de opperhuid met aluminiumoxide kristallen wordt geschuurd. De combinatie met de enzymen en fruitzuren tot wel 70% glycolzuur is een unieke, want de toevoeging van gestabiliseerd vitamine C aan de producten werkt het synergetisch en geeft prachtige resultaten.

DermaPen behandeling

DermaPen behandeling

MT Huidroller 540 naaldjes 0,25 0.30 of 0.50 mm

MT Huidroller 540 naaldjes 0,25 0.30 of 0.50 mm

Microneedling;

DermaPen behandeling en MT Huidroller

Microneedling is een techniek waarbij met kleine naaldjes microscopisch kleine perforaties in de huid worden gemaakt. Dit doe je thuis door middel van de MT Huidroller en in de salon werk ik met de DermaPen die in diepte verstelbaar is. Deze technieken stimuleren het wondgenezingsproces, waarbij de huid meer collageen en elastine aanmaakt. Hierdoor verminderen rimpels, verbetert de huidstructuur als geheel en het maakt littekenweefsel zacht en minder zichtbaar.

Ericson laboratoire Cosmedische non-invasieve behandelingen

Dit zijn gezichtsbehandelingen met duidelijk zichtbaar resultaat voor een groot aantal huidproblemen die we ruwweg onderscheiden in:

 • Hormonen en AntiAge
 • Microneedling en Peeling
 • Lift en Vitaliteit
 • Special care en Detox

De producten en behandelingen zijn specialist op het gebied van huidveroudering, plantaardig biologisch van oorsprong met uit zee afkomstige werkstoffen en biotechnologische ingrediënten die uitblinken door hun werkzame aard en hoge concentraties.

LED blauw LED groenLED rood

Masque Lumière; LED Lichtmasker

Zonder licht is er geen leven en zo werkt gekleurd LED licht ook op de huid. De verschillende frequenties van de kleuren uit het lichtspectrum hebben ieder hun eigen werking op de huid. Waar blauwe en groene lichtstralen oppervlakkiger hun werking hebben op roodheid (couperose) en ontstekingen (acne en rosacea) kan rood en oranje licht heel diepe huidverbetering geven en de basaalcellaag stimuleren. Hierdoor worden rimpels en fijne lijntjes minder diep en komt er enorme regeneratie van nieuwe jonge cellen op gang.

Ik heb me al langere tijd verdiept in LED lichttherapie voor de huid en dit past heel goed bij mijn visie: mooi verouderen/verjongen op natuurlijke wijze. De huid gaat zelf aan het werk en de lichtfrequenties zijn heel natuurlijk, denk maar aan daglicht en zonlicht. Het LED Lichtmasker voelt ontspannen aan op de huid; jij relaxt terwijl het licht zijn werk doet!

Face Lifting (bindweefsel)massage;

Voor en na bindweefselmassage

Voor en na bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een vorm van massage waarbij het onderhuids bindweefsel stevig wordt gemasseerd. Het is afkomstig uit de behandeling van littekens en een effectieve massage om de huidconditie te verbeteren en de doorbloeding en celstofwisseling te stimuleren. Door de massage wordt de productie van collageen en elastine in de basaalcellaag gestimuleerd. Verkleving en verkramping door stress en spierspanning wordt verminderd. De huid wordt weer soepel en stevig “gelift” en heeft een jongere uitstraling. Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen met bindweefselmassage is het belangrijk dat deze structureel wordt herhaald. Als onderdeel van de Beauty Bootcamp wordt bindweefselmassage dan ook als kuur aangeboden gedurende 6 weken eens per week.

Bij Face Cupping wordt de huid gemasseerd met siliconen cups die het bindweefsel versterken en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren. Deze techniek wordt met bindweefseelmassage afgewisseld.

Tip: Alle behandelingen combineren in een Bootcamp werkt heel effectief!

De Beauty Bootcamp wordt op jouw specifieke huidprobleem afgestemd en een actieve combinatie van genoemde technieken en behandelingen is het meest effectief. Reserveer nu jouw Bootcamp voor dit najaar bij info@angelinebeautycare.nl en lijk 5 jaar jonger nog voor kerstmis!

Beauty Trade Festival een vrolijk feestje

BTF2017

Afgelopen weekend was dé najaarsbeurs in Beautyland; Beauty Trade Festival (BTF) in Jaarbeurs Utrecht en ik was erbij! Het hipste najaarsevent, de kick-off 3.0 van het nieuwe Beauty seizoen in de relaxte sfeer van een fun festival.

BTF doet mij denken aan de kleinere muziekfestivals in een kleine setting als een soort chill dorpje waar je snel de route naar de bar en het toilet kent en je vrienden makkelijk terug vindt. Bij dit soort festivals voel ik mij op het gemak en dus chill ik graag bij BTF met mijn collega blogger/stylist en zus Marlies en andere business matties; collega’s van het merk Dr.Grandel waarmee we werken. We organiseren een meet up bij het coffee terras en met festivalbandje om de pols en DJ in het gehoor zien we veel mooie en interessante onderwerpen op de verschillende stages en theaters met boeiende shows, presentaties en workshops.

Een nieuwe trend die ik met grote belangstelling volg is de plasma technologie; een ooglidcorrectie zonder (invasieve) operatie. Verschillende plasmatische puntflitsjes boven de huid laten het weefsel verdampen, overtollige huid vermindert en de huid is aanzienlijk strakker en elastischer. Grote voordelen zijn het ontbreken van littekens en de aantrekkelijke prijs van tussen de €400,- à €500,- per 2 oogleden.

Fibroblast Plasma Ooglidcorrectie

Fibroblast Plasma Ooglidcorrectie

Wie van jullie Beauty’s heeft hier interesse in? Laat het me weten, ik ben erg nieuwsgierig naar jullie feedback.

We volgen lezingen o.a. over de gevoelige huid, bindweefselmassage en face cupping waarbij onze favoriet Inge Deceuninck met haar Natural Face Lifting diepe indruk maakte.

Natural Face Lifting is een manuele verjongingskuur van het gelaat, de hals, en het decolleté, een natuurlijke facelift voor iedereen. Op een leuke interactieve manier laat Inge haar publiek een paar bindweefselmassage- en oefentechnieken doen. Deze massage en training van de gezichtspieren is de enige manuele techniek ter wereld die de basistonus en de elasticiteit van de huid en het onderliggend spierweefsel herstelt zodat rimpels vervagen, gelaatscontouren verstrakken en de huid op een natuurlijke manier wordt gelift. En je kunt een aantal grepen prima zelf doen; het ziet hilarisch uit :-)

Ik voel een Bindweefsel Do it Yourself workshop opkomen, wordt vervolgd…

Face Lifting Massage DIY

Face Lifting Massage DIY

 

Verder door naar het B2B platform van I Trade beauty waar we kennismaken met 10 nieuwe trendproducten uit Korea, wereldwijd trendsetter in Beauty producten. Na de BB cream, layering techniek en flawless skin kunnen we stellen: volg je Korea dan ben je altijd up to date 😉 Hierover lees je in een volgend blog meer.

Net als bij elk festival bereiken we tenslotte verlichting! Het felle oranje roze en verwarmende licht van de Beauty Angel straalt ons uitnodigend tegemoet.

Foto: ©Beauty Trade Festival 2017

Foto: ©Beauty Trade Festival 2017

Zonder licht is er geen leven en zo werkt gekleurd LED licht ook op de huid. De verschillende frequenties van de kleuren uit het lichtspectrum hebben ieder hun eigen werking op de huid. Waar blauwe en groene lichtstralen oppervlakkiger hun werking hebben op roodheid (couperose) en ontstekingen (acne en rosacea) kan rood en oranje licht heel diepe huidverbetering geven en de basaalcellaag stimuleren. Hierdoor worden rimpels en fijne lijntjes minder diep en komt er enorme regeneratie van nieuwe jonge cellen op gang.

Ik heb me al langere tijd verdiept in LED lichttherapie voor de huid en dit past heel goed bij mijn visie: mooi verouderen/verjongen op natuurlijke wijze. De huid gaat zelf aan het werk en de lichtfrequenties zijn heel natuurlijk, denk maar aan daglicht en zonlicht.

LED lichttherapie BT voorjaar 2016

LED lichttherapie BT voorjaar 2016

LED lichttherapie in combinatie met mijn Bindweefsel en Face Cupping Bootcamps, Champagne ampullen en huidverbeterende behandelingen en producten kunnen elkaar enorm versterken. Binnenkort in mijn theater, wordt vervolgd…