Online of In Store shoppen?

In een wereld vol online webwinkels mis ik de grote warenhuizen. Een warenhuis is een grote winkel, meestal met meerdere verdiepingen die een uitgebreid assortiment verkoopt; designer merkkleding, sieraden, luxe cosmetica en parfums, schoenen en chocolade. Ik ben gek op winkelen in een warenhuis. Met alles onder een dak kan ik als shopaholic uren zoet zijn en als ik in het buitenland in een grote stad ben zoek ik altijd een warenhuis op om de cultuur en beleving van de lokale bevolking op te snuiven.

Vroeger ( dat klinkt echt oud!) werden winkelstraten bevolkt door o.a. V&D, Peek & Cloppenburg, Bijenkorf en Hema. Ik herinner mij de grote majestueuze trappenhuizen met kroonluchters en wandtegeltjes in artdeco style bij V&D. Als klein meisje danste ik van de trappen, pirouettes draaiend op de tussenliggende verdiepingen in het nieuw zwierig jurkje dat mijn moeder zojuist voor me had gekocht. In Sinterklaastijd zat ik met open mond naar de op en neer klimmende Pietjes te kijken in de Bijenkorf, terwijl zij ongestoord haar december inkopen deed. Met verlangende ogen keek ik naar de vitrines op de parfumerie afdeling vol met glimmende flesjes en potjes. Ik voelde me een prinses als de verkoopster mij een wolkje parfum opspoot en ik de zalige zoete geur opsnoof, het ‘monstertje’ dat ze mij cadeau gaf als een kostbaarheid in mijn handjes geklemd hield. Het gaat om de beleving en ik ben ervan overtuigd dat hier mijn droom begon van een eigen cosmeticawinkeltje met dezelfde allure, niet vermoedend dat ik ooit een micro warenhuisje (link)zou hebben met mooie topmerken op mijn shelfes 😉

V&D was het oudste Nederlandse warenhuis en werd in 1887 opgericht door zwagers Willem Vroom en Anton Dreesman die manufacturen verkochten tegen redelijke prijzen. De winst was laag en dit werd opgevangen door meerdere filialen te openen. Het meest moderne V&D filiaal werd in 1912 geopend aan de Kalverstraat in Amsterdam en had een lift en roltrap. In de gloriedagen vestigde V&D zich in grote karakteristieke winkelpanden met etalages die zelfs ’s avonds werden verlicht en zijn voornamelijk bekend geworden door hun shop-in-shop formule met een eigen restaurant La Place. V&D heeft te laat de afslag naar elektronische snelweg genomen. We weten allemaal hoe het afliep met een treurig faillissement eind 2015. (Bron: Wikipedia)

‘Onze’ V&D vestiging in Alkmaar werd overgenomen door het mooie en luxe Top Shelf welke helaas een half jaar daarna haar deuren alweer sloot. Het prachtige pand staat sindsdien leeg.

Adapt Alkmaar, 2015 - Vroom & Dreesmann

Adapt Alkmaar, 2015 – Vroom & Dreesmann

Wereldwijd bekende warenhuizen zijn o.a.: Macy’s. Harrods, Marcs & Spencer, Galerie Lafayette, El Corte Inglès en Kaufhaus.

In Parijs stonden mijn dochters en ik ons te vergapen aan de prachtige koepel van Galerie Lafayette en ik zag in hun ogen dezelfde magische verwondering die ik ooit voelde; hoe is het mogelijk om in zo’n adembenemende omgeving zoveel coole en vooral dure beautyproducten te tonen. Je zou toch maar de baas zijn van zo’n afdeling, hoe gaaf is dat!

Galerie Lafayette

Galerie Lafayette

Selfridges

Selfridges

Christian Louboutin

Christian Louboutin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het oudste warenhuis van Londen is Selfridges, opgericht in 1908. Ik was er met mijn dochter rond kersttijd en de sfeer was echt een amazing! Een prachtig, enorm gebouw rijk versierd met kersttakken en verlichting. Hierbinnen zijn alle hippe designermerken gevestigd en we vermaken ons uitstekend bij de counters van MAC en Bobbi Brown. Zelfs designer Christian Louboutin verkoopt in dit huis de Rouge Louboutin Silk Satin; lipsticks die je als sieraad om de hals kunt dragen. Hier worden wij erg blij van! De prijs is iets minder, £65,-/ €85,- per stuk dus we houden het bij een aantal ‘swatches’ en de mooie herinnering eraan.

Londens grootste en bekendste warenhuis is Harrods. Behalve de bijzondere inrichting en etalages hebben de meest exclusieve producten van luxe merken zoals Armani, Gucci, Chanel en Yves Saint Laurent een enorme aantrekkingskracht op het publiek. Rond Kerstmis telt Harrods wel 150.00 bezoekers per dag die gedoseerd hun entree kunnen maken. Er zijn 7 verdiepingen waarin je kunt verdwalen in shops met antieke zilver omlijstte spiegels, de foodhall met beautifull tiles en heel veel roltrappen. Er is zelfs een memorial voor de overleden Prinses Diana en haar vriend Dodi El Fayad, zoon van eigenaar Mohammed El Fayad.

In Rome en Verona bezocht ik Kiehl’s; niet een echt warenhuis maar wel met de luxe uitstraling van een apotheek in de jaren 30 stijl. Ook hier weer bewondering om bruine, glanzende apothekersflessen en donkere eiken apothekerskasten met geheimzinnige laatjes waar de voorraad in stock werd gehouden. Sfeer en beleving zijn ook hier heel belangrijk. Zelf testen en swatchen is uit den boze, alles wordt op verzoek aangeboden om de zintuigen te prikkelen en het concept te ondersteunen.

swatchen bij Kiko

swatchen bij Kiko

NYX

NYX

 

 

 

 

 

 

 

 

Een iets andere doelgroep en concept vormen Kiko en NYX. Mijn meiden zijn er dol op en all over the world lopen we deze laagdrempelige make-up bars naar binnen, swatchen ons een ongeluk aan de enorme hoeveelheid make-up en voelen ons intens gelukkig met een nieuwe blush die we ècht nog niet hadden of lipstick in de kleur nèt even anders dan de 10 die je al in je stash hebt. More is more is hier het motto en daar is de prijs dan ook op afgestemd.

Onlangs bezocht ik Karlstadt in Trier en voelde me weer het klein meisje; overweldigd door statige trappen, kroonluchters en veel glimmende shop-in-shops. Als een verliefde puber liep ik naar de Artdeco counter om daar voor de laatste keer te genieten van ‘mijn’ jeugdliefde het merk Artdeco. Slechts een jaar heb ik het in mijn assortiment mogen hebben en ik was verliefd op de stoere make-up spulletjes, hippe gadgets en beautymust-haves. Ik volgde zelfs een masterclass bij international make-up artist Mace Bezerra maar helaas is de verkoop in Nederland teruggetrokken door het moederconcern en mij rest slechts de sale en een pruillip.

Karlstadt

Karlstadt

Online of instore?

Hoewel online verkoop tegenwoordig een must is voor elk bedrijf geloof ik in de aanwezigheid van offline winkels met instore collecties. De fijne Beauty Beleving die je bij mij in de behandelstoel ervaart, kun je thuis voortzetten met producten uit mijn winkel die ik je graag laat voelen, ruiken en beleven. Je kunt bij Angeline’s Care & Beauty alle producten zowel online als instore kopen.  De webwinkel is handig als je mij in de zomervakantie even niet treft en je favoriete beauty items wilt meenemen in je koffer. Creativator en ZOéén Natasha Ioppi schreef een blog over online en offline winkelen waarmee ze mij enorm inspireerde, waarvoor dank.

Welk is jouw favo warenhuis en wat zijn je mooiste aankopen?

Werkstoffen tegen rimpels; vitamine A, C en E

In de reeks ingredienten en crèmes die je huid verjongen en verbeteren, besprak ik reeds het populaire hyaluronzuur als moisturizer en rimpelfiller, glycolzuur als peeling om diepe rimpels gladder te maken en celvernieuwing te stimuleren. Salicylzuur als peelende ontstekingsremmer. Retinol ook wel bekend als pro-vitamine A is dé rimpelkiller bij diepe rimpels of om de eerste fijne lijntjes glad te strijken. Jouw Beauty partners als je de 40 al een tijdje bent gepasseerd zijn de vitaminen A, C en E de antioxidanten in huidverzorging en daar lees je alles over in dit blog.

Wat denk je dat er gebeurt als je dagelijks vitamine ACE toevoegt aan je huidverzorging?

Iedereen weet dat 2 ons groente en 2 stukken fruit per dag gezond is voor lijf en leven. Maar wat denk je dat er gebeurt als je dagelijks vitaminen toevoegt aan je huidverzorging? Zou het kunnen dat je huid daar ook heel vitaal, fris en blozend gezond van wordt? Dat je bruist van energie en letterlijk beter in je vel komt te zitten?

Cosmetica boordevol met antioxidanten, dat klinkt goed he?

fruitWat zijn anti oxidanten?

Anti oxidanten zijn moleculen die onderling verbindingen aangaan met andere moleculen die een ongeladen deeltje, een atoom vrij hebben. Dat vrije deel bindt zich makkelijk aan een andere molecuul, een vrije radicaal waardoor een uiterst schadelijke verbinding ontstaat die leidt tot celafbraak en huidveroudering. Anti oixidanten zoals vitamine A,C en E gaan die verbindingen tegen, ze neutraliseren als het ware de vrije radicalen die in onze huidige samenleving nu eenmaal onvermijdbaar zijn.

Veroorzakers van vrije radicalen zijn o.a. roken, alcoholgebruik, slaaptekort, ongezond eten, luchtvervuiling en UV straling. De bekende #Do Not List waarbij je huid echt een flinke vitamine Boost nodig heeft.

 

 

Dé huidvitamines bij uitstek

Serums met vitamine A, C en E werken synergetisch dat wil zeggen dat ze elkaars werking stimuleren en versterken.  Vitamine A (retinol) verdunt de hoornlaag en vermindert rimpels en fijne lijntjes. Vitamine A vindt je in dierlijke bronnen zoals vlees, vis, eieren en zuivel. Vitamine C (ascorbinezuur) zorgt voor een goede weerstand en verhoogt de opname van zuurstof in het bloed en bevindt zich in citrusfruit. Vitamine E (tocopherol) werkt uitwendig goed bij huid- en haarproblemen. Het beschermt enigszins tegen zonbeschadiging en draagt bij aan het wondhelingsproces. Het bevindt zich vooral in plantaardige olie, brood, eieren, volkoren producten, noten, zaden en sojabonen. Aangezien we vandaag de dag uit onze voeding lang niet meer voldoende vitamine halen, wil je dit graag in je huidverzorgingsproducten toegevoegd hebben.

En in de schoonheidssalon?

meso-vit behandeling

meso-vit behandeling

Gezichtsbehandelingen met vitamines zijn niet weg te denken uit ons behandelmenu. We werken met 3 verschillende Beauty Partners en elk biedt een eigen vitamine lijn aan met antiaging behandelingen en aansluitende producten voor thuisgebruik. Slimme technieken als mesotherapie, liposomen, hoge doseringen in water en vet oplosbare vitamines en hoogfrequente energie zorgen voor unieke vitamine boost behandelingen waar je U tegen zegt.

Dit valt en staat vanzelfsprekend met hoge concentraties werkstoffen en technologieën om vitamines diep in de huid te transporteren waar cellen met een nog levende celkern bereikt worden. Vitamine C is bijvoorbeeld in water oplosbaar en een zeer vluchtig element dat in lipiden (vetten) gestabiliseerd toch een heel diepe werking in de huid kan hebben.

Vraag bij je volgende bezoek eens naar deze behandelingen en een korte demonstratie van de producten.

Op dit moment zijn een aantal Vitamine ACE sets in de SALE 1+1 gratis!

Maar ben er snel bij want OP=OP en wellicht is de stap naar een huidverbeterende vitamine behandeling slechts een kleine upgrade, waar je huid heel blij van wordt!

MESOVIT

Wimpergroei serums Hot or Not?

Lange en volle wimpers zijn de droom van elke vrouw. Wimpers zijn booming en de markt van mascara’s die de wimpers verlengen is sky high. Niet elke vrouw wil wimperextensions dragen omdat het eigen wimperhaar dun wordt, uitvalt en na verwijdering van extensions piepkleine wimpertjes heeft. Een alternatief zijn de wimpergroeiserums waarvan ik al een aantal heb getest in een eerder blog of wordt het toch een Lash Lift?

Haren groeien in drie fasen te weten; de anagene, katagene en telogene fase. In de anagene fase wordt de haar vanuit een bloedvat in het haarzakje gevoed. Daarna komt de katagene of overgangsfase; de haar komt los van het haarzakje en gaat tenslotte over in de telogene of rustfase. De haar valt uit en een nieuwe anagene haar groeit in het haarzakje. Dit proces duurt ongeveer 5 à 6 weken en gebeurt gelukkig niet bij alle haren tegelijk. 85 % van de haren is anageen en ongeveer 15% telogeen.

Wimpergroeiserums verlengen de anagene groeifase van het wimperhaar, meestal door toevoeging van een prostaglandine hormoon. In dit blog test ik de werking van een aantal low budget serums, lees je mee?

wimpergroeiserums low budget

wimpergroeiserums low budget

Kruidvat Lash Care Super Lash Serum € 9,99 3 ml.

Claim: serum voor zichtbaar langere, vollere en sterkere wimpers. Onafhankelijk getest en bewezen resultaten na 16 weken:

  • Sterkere wimpers opgemerkt door 96% van de gebruikers*
  • Dikkere wimpers door 92%
  • Langere wimpers door 75%

*gebaseerd op onafhankelijk consumentonderzoek. Individuele resultaten kunnen verschillen.

Ingrediënten: Aqua, pentylene glycol, pentaerythrityl tetra isostearate (komt voor in waterproof mascara en nagelverharders, wordt gewonnen uit formaldehyde een giftig gas dat wordt gewonnen uit methyl alcohol. De huid reageert meestal heftig als deze in aanraking is geweest met formaldehyde. Wordt veelvuldig gebruikt omdat het een goedkoop ingrediënt is), bimatoprost (dit is een geneesmiddel dat wordt gebruikt ter bestrijding van glaucoom. Regelmatig gebruik zou de groei van wimpers stimuleren, maar langdurig gebruik wordt afgeraden!), hydrolyzed sodium hyaluronate (een in water verdunde vorm van hyaluronzuur), panthenol (vitamine B complex revitaliserende werking op huid en haar), allantoine (bevordert de groei van nieuwe cellen bij beschadigd weefsel), acrylates C10-30 alkyl acrylate crosspolymer (dwarsverbindingen tussen stoffen, die niet oplossen ) , disodium phosphate (vochtaantrekkend ingrediënt maar bij ontbreken van vocht in de omgeving onttrekt het vocht uit het weefsel met uitdrogend effect als resultaat), triethanolamine (bindmiddel, afhankelijk van dosering hoge irritatiegraad), methylparaben  (bewaarstoffen die groei van schimmels en bacteriën tegengaan), alcohol.

Deze lijst met ingrediënten schrikt me behoorlijk af maar omwille van dit blog wil mijn dochter dit serum graag testen. Na een paar dagen appt ze een ‘voorzichtige conclusie’: ’OMG!, na 3 dagen merk ik echt dat mijn wimpers ‘fleeken’! Ik heb vanmorgen in het donker mijn mascara gedaan en mijn wimpers zijn echt niet normaal!’

Na meer dan 2 maanden gebruiken beginnen haar vriendinnen opmerkingen te maken over haar ‘ziek lange wimpers’ en als ik een keer haar wimpers verf zie ik duidelijk verschil in lengte met voorheen. Check, dit middel werkt.

 

De Tuinen Castor oil € 9,95 150 ml

Kalmerende verzachtende olie helpt uitdroging van huid en haar te voorkomen en maakt het weer soepel. Geschikt voor dagelijks gebruik en alle huidtypes.

Ingrediënten: ricinus communis seed oil afkomstig uit vruchten van de ‘wonderboom’, bevat geen kleur- en geurstoffen, conserveringsvrij en 100% natuurlijk.

Er wordt van ricinus olie beweerd dat het slecht is voor de huid en dat de zaden het gif ricine zouden bevatten, dat bij inname dodelijk kan zijn. Daarom wordt goede wonderolie eerst geraffineerd alvorens het in cosmetica wordt toegepast en de allergene en giftige stoffen blijven achter in de pulp. Dit is een kostbare procedure die het eindproduct wel goed maar niet goedkoper maakt. (Bron: Lexicon van cosmetische ingrediënten – Marieke Schutte 6e druk 2016)

Voordelen: natuurlijk, goedkoop

Nadelen: ik vindt de flacon vrij groot om als wimpergroeiserum te gebruiken. Door het ontbreken van conserveringsmiddelen kan de olie snel ranzig worden als deze in een warme badkamer wordt bewaard. De olie erg dik waardoor die een waas achter laat op de ogen. Het ontbreken van een geïntegreerd kwastje of borsteltje in de dop is jammer. Hiervoor gebruiken we een oude schoongemaakte mascararoller.

Dochterlief #2 is zo lief om deze olie een maandlang te testen. Ze merkt dat haar wenkbrauwen er voller door zijn geworden, maar bij de wimpers merkte ze weinig verschil. Na een paar weken klaagt ze dat ze ook het wimperserum van haar zus wil gaan testen want dit gaat hem niet worden…

 

Wibra Delía Lash & Brow Enhancer 7 ml. €2,99

Het product belooft langere, dikkere, sterkere en vollere wimpers in 15 dagen (en dat voor die prijs!)

De ingrediënten staan vermeld op de verpakking maar bijvoorbeeld Widelash™ is een merknaam van fabrikant Sederma en zegt mij niets over precies welk scheikundig ingrediënt er is gebruikt, wat de werking en oorsprong daarvan is. http://www.sederma.com/home.aspx?s=111&r=127&p=3420

Het product is verpakt in een witte kunststof huls die een beetje goedkoop oogt, maar wat wil je voor die prijs? De applicator heeft een breed en dik kwastje wat het aanbrengen van het serum een beetje kliederig maakt.

Na 2 maanden testen met links het ene serum en op het rechteroog een serum van een ander merk krijg ik behoorlijk branderige ogen. Na een weekje stoppen is dat over en na een eliminatieproef om weer met het serum te beginnen krijg ik direct weer branderige ogen. Het beloofde resultaat van vollere langere wimpers is deels gelukt: Ik zie dat de wimpers beter gehydrateerd zijn maar dit is niet op een foto waar te nemen.

Conclusie over wimper groeiserums

Lash Lift voor/na

Lash Lift voor/na

Wimperserums zijn HOT en geven bij sommige explosief volume. Bij mij helaas niet de volume en lengte waar ik op had gehoopt. Daarbij maakt het voor mij geen verschil of ik een High End merk of Low Budget merk gebruik. Ik vind het ook lastig om dagelijks het serum aan te brengen na alle huid verbeterende handelingen die ik al verricht. Het is iets dat ik makkelijk vergeet te doen. Omdat ik vollere wimpers en een mooie oogopslag wel belangrijk vind introduceer ik sinds dit voorjaar Elleebana Lash Lifting behandelingen waarbij de wimpers semi-permanent gelift worden en een frissere oogopslag geven. In combinatie met wimpers verven een mega goed alternatief voor de zomervakantie!

Vertel, wat is jouw favoriet?

Wijntje te veel en uurtje te laat vannacht?

Je kent het wel; gisteravond heb je lekker gedanst op een feest, festival of andere gezellige party. Die leuke barkeeper serveerde nog eentje toe en dat werd nog een wijntje (en misschien nog een). Toen je vanmorgen wakker werd had je huid dorst. Dan ben je blij met een paar glazen water en de Hyaluron Cocktails van Dr.Grandel, hét rescue middel bij droogte rimpels. De Hyaluron Refill Boost behandeling refills en herstelt jouw huid in mum van tijd. Ga je mee een Cocktail drinken?

je huid heeft dorst

De Hyaluron Refill Boost Cocktail bestaat uit een behandeling met Hyaluron Love Edition Ampullenset, het Refill Sheet masker, de Hyaluron Refill cream en Hyaluron Sleeping Cream voor de nacht. Je huid is onmiddellijk doordrenkt met vocht tot in de diepste lagen van je huid, je huid gaat stralen, glanzen en rimpels worden vanuit de diepte opgevuld en afgezwakt.

Dat zie je, dat voel je en dat wil je!

30 jaar ervaring met hyaluronzuur

30 jaar ervaring met hyaluronzuur

Dr.Grandel werkt sinds 1988 met hyaluronzuur en heeft in 30 jaar de meest uiteenlopende soorten hyaluron voor een strakkere huid ontdekt. Intelligente werkstoffen verzorgen de huid met mineralen en sporenelementen en zorgen voor onmiddellijke diepe hydratatie. In eerdere blogs schreef ik al over de oorsprong en werking van hyaluronzuur. De verschillende soorten hyaluron zijn in de diverse producten uit deze lijn verwerkt zodat je gedurende een etmaal een hyaluron boost voor je huid ervaart.

De Hyaluron Love Edition ampullen bevatten de hoogste en sterkste concentratie hyaluronzuur. Ik noem het Hyaluron Cocktails omdat ze verpakt in glazen flesjes speciaal op jouw huidbehoefte zijn afgestemd: diepe hydratatie inde ochtend, opvullende refill als je gaat flaneren op een feest of terras en langdurige gedoseerde time release gedurende de nacht om de huid te repareren en intensief te hydrateren.

Hyalurpn cocktails

Het Refill Sheet masker is natuurlijk een hippe trend uit Korea. Sheetmaskers zijn booming en Dr.Grandel heeft dit vliesmasker al enkele jaren in behandel menu. Geconcentreerd hyaluron maakt de huid zichtbaar gladder. Het masker voelt aangenaam koel en fris aan en de uitsparingen bij ogen en lippen zorgen voor een ontspannen moment van rust. Met een sheetmasker neem je even een momentje tijd voor jezelf. Sommige gasten doen zelfs een dutje tijdens dit masker!

Hyaluron Refill Sheet masker

Hyaluron Refill Sheet masker

De Hyaluron Refill cream en Sleeping Cream zijn twee aparte producten gedurende dag en nacht. Omdat het lichaam ’s nachts rust is de stofwisseling optimaal. Om daar gebruik van te maken is de romige textuur van de Sleeping Cream als een masker dat versmelt met de huid. Mooi terwijl je slaapt, wie wil dat nou niet?

Hyaluron Sleeping Cream

Hyaluron Sleeping Cream

Het resultaat is een frisse, verkoelde en gehydrateerde huid. Rimpels zijn minder diep, sporen van vermoeidheid zijn verdwenen. Deze producten passen perfect bij een snelle, hippe levensstijl waarin carrière, gezin, zorg en (sport)activiteiten elkaar snel afwisselen en huidverzorging niet teveel kostbare tijd inneemt en je onbezorgd kan uitgaan.

Je shopt de producten nu in store of online

Dus girls, do we need a Refill, yes or what?

(foto’s: instagram Dr.Grandel, Angeline Beauty)