Wimpergroei serums Hot or Not?

Lange en volle wimpers zijn de droom van elke vrouw. Wimpers zijn booming en de markt van mascara’s die de wimpers verlengen is sky high. Niet elke vrouw wil wimperextensions dragen omdat het eigen wimperhaar dun wordt, uitvalt en na verwijdering van extensions piepkleine wimpertjes heeft. Een alternatief zijn de wimpergroeiserums waarvan ik al een aantal heb getest in een eerder blog of wordt het toch een Lash Lift?

Haren groeien in drie fasen te weten; de anagene, katagene en telogene fase. In de anagene fase wordt de haar vanuit een bloedvat in het haarzakje gevoed. Daarna komt de katagene of overgangsfase; de haar komt los van het haarzakje en gaat tenslotte over in de telogene of rustfase. De haar valt uit en een nieuwe anagene haar groeit in het haarzakje. Dit proces duurt ongeveer 5 à 6 weken en gebeurt gelukkig niet bij alle haren tegelijk. 85 % van de haren is anageen en ongeveer 15% telogeen.

Wimpergroeiserums verlengen de anagene groeifase van het wimperhaar, meestal door toevoeging van een prostaglandine hormoon. In dit blog test ik de werking van een aantal low budget serums, lees je mee?

wimpergroeiserums low budget

wimpergroeiserums low budget

Kruidvat Lash Care Super Lash Serum € 9,99 3 ml.

Claim: serum voor zichtbaar langere, vollere en sterkere wimpers. Onafhankelijk getest en bewezen resultaten na 16 weken:

  • Sterkere wimpers opgemerkt door 96% van de gebruikers*
  • Dikkere wimpers door 92%
  • Langere wimpers door 75%

*gebaseerd op onafhankelijk consumentonderzoek. Individuele resultaten kunnen verschillen.

Ingrediënten: Aqua, pentylene glycol, pentaerythrityl tetra isostearate (komt voor in waterproof mascara en nagelverharders, wordt gewonnen uit formaldehyde een giftig gas dat wordt gewonnen uit methyl alcohol. De huid reageert meestal heftig als deze in aanraking is geweest met formaldehyde. Wordt veelvuldig gebruikt omdat het een goedkoop ingrediënt is), bimatoprost (dit is een geneesmiddel dat wordt gebruikt ter bestrijding van glaucoom. Regelmatig gebruik zou de groei van wimpers stimuleren, maar langdurig gebruik wordt afgeraden!), hydrolyzed sodium hyaluronate (een in water verdunde vorm van hyaluronzuur), panthenol (vitamine B complex revitaliserende werking op huid en haar), allantoine (bevordert de groei van nieuwe cellen bij beschadigd weefsel), acrylates C10-30 alkyl acrylate crosspolymer (dwarsverbindingen tussen stoffen, die niet oplossen ) , disodium phosphate (vochtaantrekkend ingrediënt maar bij ontbreken van vocht in de omgeving onttrekt het vocht uit het weefsel met uitdrogend effect als resultaat), triethanolamine (bindmiddel, afhankelijk van dosering hoge irritatiegraad), methylparaben  (bewaarstoffen die groei van schimmels en bacteriën tegengaan), alcohol.

Deze lijst met ingrediënten schrikt me behoorlijk af maar omwille van dit blog wil mijn dochter dit serum graag testen. Na een paar dagen appt ze een ‘voorzichtige conclusie’: ’OMG!, na 3 dagen merk ik echt dat mijn wimpers ‘fleeken’! Ik heb vanmorgen in het donker mijn mascara gedaan en mijn wimpers zijn echt niet normaal!’

Na meer dan 2 maanden gebruiken beginnen haar vriendinnen opmerkingen te maken over haar ‘ziek lange wimpers’ en als ik een keer haar wimpers verf zie ik duidelijk verschil in lengte met voorheen. Check, dit middel werkt.

 

De Tuinen Castor oil € 9,95 150 ml

Kalmerende verzachtende olie helpt uitdroging van huid en haar te voorkomen en maakt het weer soepel. Geschikt voor dagelijks gebruik en alle huidtypes.

Ingrediënten: ricinus communis seed oil afkomstig uit vruchten van de ‘wonderboom’, bevat geen kleur- en geurstoffen, conserveringsvrij en 100% natuurlijk.

Er wordt van ricinus olie beweerd dat het slecht is voor de huid en dat de zaden het gif ricine zouden bevatten, dat bij inname dodelijk kan zijn. Daarom wordt goede wonderolie eerst geraffineerd alvorens het in cosmetica wordt toegepast en de allergene en giftige stoffen blijven achter in de pulp. Dit is een kostbare procedure die het eindproduct wel goed maar niet goedkoper maakt. (Bron: Lexicon van cosmetische ingrediënten – Marieke Schutte 6e druk 2016)

Voordelen: natuurlijk, goedkoop

Nadelen: ik vindt de flacon vrij groot om als wimpergroeiserum te gebruiken. Door het ontbreken van conserveringsmiddelen kan de olie snel ranzig worden als deze in een warme badkamer wordt bewaard. De olie erg dik waardoor die een waas achter laat op de ogen. Het ontbreken van een geïntegreerd kwastje of borsteltje in de dop is jammer. Hiervoor gebruiken we een oude schoongemaakte mascararoller.

Dochterlief #2 is zo lief om deze olie een maandlang te testen. Ze merkt dat haar wenkbrauwen er voller door zijn geworden, maar bij de wimpers merkte ze weinig verschil. Na een paar weken klaagt ze dat ze ook het wimperserum van haar zus wil gaan testen want dit gaat hem niet worden…

 

Wibra Delía Lash & Brow Enhancer 7 ml. €2,99

Het product belooft langere, dikkere, sterkere en vollere wimpers in 15 dagen (en dat voor die prijs!)

De ingrediënten staan vermeld op de verpakking maar bijvoorbeeld Widelash™ is een merknaam van fabrikant Sederma en zegt mij niets over precies welk scheikundig ingrediënt er is gebruikt, wat de werking en oorsprong daarvan is. http://www.sederma.com/home.aspx?s=111&r=127&p=3420

Het product is verpakt in een witte kunststof huls die een beetje goedkoop oogt, maar wat wil je voor die prijs? De applicator heeft een breed en dik kwastje wat het aanbrengen van het serum een beetje kliederig maakt.

Na 2 maanden testen met links het ene serum en op het rechteroog een serum van een ander merk krijg ik behoorlijk branderige ogen. Na een weekje stoppen is dat over en na een eliminatieproef om weer met het serum te beginnen krijg ik direct weer branderige ogen. Het beloofde resultaat van vollere langere wimpers is deels gelukt: Ik zie dat de wimpers beter gehydrateerd zijn maar dit is niet op een foto waar te nemen.

Conclusie over wimper groeiserums

Lash Lift voor/na

Lash Lift voor/na

Wimperserums zijn HOT en geven bij sommige explosief volume. Bij mij helaas niet de volume en lengte waar ik op had gehoopt. Daarbij maakt het voor mij geen verschil of ik een High End merk of Low Budget merk gebruik. Ik vind het ook lastig om dagelijks het serum aan te brengen na alle huid verbeterende handelingen die ik al verricht. Het is iets dat ik makkelijk vergeet te doen. Omdat ik vollere wimpers en een mooie oogopslag wel belangrijk vind introduceer ik sinds dit voorjaar Elleebana Lash Lifting behandelingen waarbij de wimpers semi-permanent gelift worden en een frissere oogopslag geven. In combinatie met wimpers verven een mega goed alternatief voor de zomervakantie!

Vertel, wat is jouw favoriet?

Wijntje te veel en uurtje te laat vannacht?

Je kent het wel; gisteravond heb je lekker gedanst op een feest, festival of andere gezellige party. Die leuke barkeeper serveerde nog eentje toe en dat werd nog een wijntje (en misschien nog een). Toen je vanmorgen wakker werd had je huid dorst. Dan ben je blij met een paar glazen water en de Hyaluron Cocktails van Dr.Grandel, hét rescue middel bij droogte rimpels. De Hyaluron Refill Boost behandeling refills en herstelt jouw huid in mum van tijd. Ga je mee een Cocktail drinken?

je huid heeft dorst

De Hyaluron Refill Boost Cocktail bestaat uit een behandeling met Hyaluron Love Edition Ampullenset, het Refill Sheet masker, de Hyaluron Refill cream en Hyaluron Sleeping Cream voor de nacht. Je huid is onmiddellijk doordrenkt met vocht tot in de diepste lagen van je huid, je huid gaat stralen, glanzen en rimpels worden vanuit de diepte opgevuld en afgezwakt.

Dat zie je, dat voel je en dat wil je!

30 jaar ervaring met hyaluronzuur

30 jaar ervaring met hyaluronzuur

Dr.Grandel werkt sinds 1988 met hyaluronzuur en heeft in 30 jaar de meest uiteenlopende soorten hyaluron voor een strakkere huid ontdekt. Intelligente werkstoffen verzorgen de huid met mineralen en sporenelementen en zorgen voor onmiddellijke diepe hydratatie. In eerdere blogs schreef ik al over de oorsprong en werking van hyaluronzuur. De verschillende soorten hyaluron zijn in de diverse producten uit deze lijn verwerkt zodat je gedurende een etmaal een hyaluron boost voor je huid ervaart.

De Hyaluron Love Edition ampullen bevatten de hoogste en sterkste concentratie hyaluronzuur. Ik noem het Hyaluron Cocktails omdat ze verpakt in glazen flesjes speciaal op jouw huidbehoefte zijn afgestemd: diepe hydratatie inde ochtend, opvullende refill als je gaat flaneren op een feest of terras en langdurige gedoseerde time release gedurende de nacht om de huid te repareren en intensief te hydrateren.

Hyalurpn cocktails

Het Refill Sheet masker is natuurlijk een hippe trend uit Korea. Sheetmaskers zijn booming en Dr.Grandel heeft dit vliesmasker al enkele jaren in behandel menu. Geconcentreerd hyaluron maakt de huid zichtbaar gladder. Het masker voelt aangenaam koel en fris aan en de uitsparingen bij ogen en lippen zorgen voor een ontspannen moment van rust. Met een sheetmasker neem je even een momentje tijd voor jezelf. Sommige gasten doen zelfs een dutje tijdens dit masker!

Hyaluron Refill Sheet masker

Hyaluron Refill Sheet masker

De Hyaluron Refill cream en Sleeping Cream zijn twee aparte producten gedurende dag en nacht. Omdat het lichaam ’s nachts rust is de stofwisseling optimaal. Om daar gebruik van te maken is de romige textuur van de Sleeping Cream als een masker dat versmelt met de huid. Mooi terwijl je slaapt, wie wil dat nou niet?

Hyaluron Sleeping Cream

Hyaluron Sleeping Cream

Het resultaat is een frisse, verkoelde en gehydrateerde huid. Rimpels zijn minder diep, sporen van vermoeidheid zijn verdwenen. Deze producten passen perfect bij een snelle, hippe levensstijl waarin carrière, gezin, zorg en (sport)activiteiten elkaar snel afwisselen en huidverzorging niet teveel kostbare tijd inneemt en je onbezorgd kan uitgaan.

Je shopt de producten nu in store of online

Dus girls, do we need a Refill, yes or what?

(foto’s: instagram Dr.Grandel, Angeline Beauty)

Zo hou je mooie wimpers en wenkbrauwen

Wekenlang mooie donkere wimpers en wenkbrauwen, onbezorgd en veegvast, wie wil dat niet? Een duik in het zwembad nemen, zonnen of sporten en er toch opgemaakt en verzorgd uitzien. Het kan allemaal door je wimpers en wenkbrauwen te verven bij de Lash en Brow Specialist met RefectoCil, Browtastic hennabrows, Elleebana lash lifting en browshaping.

75 % van de vrouwen verft het hoofdhaar en slechts 10% verft ook wimpers en wenkbrauwen! Het is nu tijd voor een totale Look bij de Lash & Brow Specialist en ik laat je graag kennis maken met de nieuwste kleurtechnieken, mogelijkheden en trends.

Henna Brows voor/na

Henna Brows voor/na

HennaBrows

Het verven van wenkbrauwen gebeurt met kleurenspecialist RefectoCil, eindeloze kleurencombinaties en technieken, zelfs voor de gevoelige huid en ogen. Nieuw op het gebied van wenkbrauwkleuring zijn de befaamde Hennabrows. Henna is afkomstig van de loten en bladeren van de Lawsonia inermis struik en het gedroogde poeder blijft tijdens het verven op de huid zitten. Henna tast, in tegenstelling tot gewone chemische verf, de structuur van het haar niet aan en geeft een stralende glans. Doordat de huid ook geverfd wordt krijg je heel strakke en mooie volle wenkbrauwen. Deze behandeling is daarom ook heel geschikt bij dunne en nauwelijks zichtbare wenkbrauwen of als je permanente make-up overweegt maar niet weet hoe het resultaat zal zijn. Browtastic hennaverf blijft 7-12 dagen op de huid en 5-6 weken in de haartjes zichtbaar. De kleur vervaagt niet, de haartjes vallen uit en dan is het tijd voor een nieuwe behandeling. Ook bij Hennabrows is de nabehandeling met verzorgende natuurlijke olie aan te raden.

 

 

Voordelen:

  • *  veel langer resultaat dan met ‘gewone’ chemische wenkbrauw verf
  • *  natuurlijker en duurzamer dan chemische verf
  • *  en een veel strakkere lijn ook bij dunne wenkbrauwen.

 

Henna Brows voor/na

Henna Brows voor/na

Lash Lift

Ideaal voor de zomervakantie: met de Lash Lift heb je wekenlang natuurlijk mooi gelifte wimpers zonder extentions of gedoe met wimperstukjes. Met Elleebana Lash Lift heb je in een oogwenk weelderige langdurig gelifte wimpers. De professionele behandeling duurt slechts 35-45 minuten en geeft je 4-6 weken lang gelifte wimpers zodat je onbezorgd kunt sporten, douchen en zwemmen. Voor een nog mooier en intenser resultaat raad ik na de lift het verven van wimpers aan.

Vitamin Lash en Brow Boost

Na het verven van wimpers en wenkbrauwen is het raadzaam de haartjes te verzorgen met een extra vitamine boost en natuurlijke oliën om het haar te herstellen, voeden en hydrateren. Het wordt ook wel Lash Botox genoemd omdat het zorgt voor extra volume en steviger wimper- en wenkbrauwhaar.

Belangrijk: Na de genoemde behandelingen wordt het gebruik van sauna, zonnebank, water, peelings en scrubs gedurende 48 uur afgeraden omdat het de werking van de behandeling negatief kan beïnvloeden.

Hoe komt het dat de geverfde haarkleur na verloop van tijd vervaagt?

Wimper- en wenkbrauwharen vallen uit. Gemiddeld verlies je 3 wimpers per dag zodat de kleur binnen 3 tot 4 weken uit de haartjes slijt en vervaagt.

‘Gewone’ chemische wimper- en wenkbrauwverf wordt geactiveerd met 3 % waterstofperoxide. Hogere concentraties zijn in Nederland niet toegestaan. Factoren die de kleuring negatief beïnvloeden zijn het eerder genoemde gebruik van de zon of zonnebank, saunagebruik, overmatig zweten (bij sporten) en (enzymatische) peelings. Het gebruik van een verzorgend wimperserum of conditioner voor het wimper/wenkbrauw haar is aan te raden.

Bij haren in de anagene fase is de pigmentvorming zeer actief. In de fasen daarna neemt de pigmentvorming af en de haarwortel wordt geleidelijk kleurloos. Bij het kleuren van wimpers en wenkbrauwhaar is het van belang dat we tijdens de anagene fase het haar verven, dan heb je het langst plezier van de kleurbehandeling. Pigmentloze haarwortels in de telogene fase kunnen immers weinig tot geen pigmenten opnemen en vasthouden.

Groeifasen van haren

Lichaamsharen groeien in drie fasen te weten; de anagene, katagene en telogene fase. In de anagene fase wordt de haar vanuit een bloedvat in het haarzakje gevoed. Daarna komt de katagene of overgangsfase. De haar komt los van het haarzakje en gaat tenslotte over in de telogene of rustfase. De haar valt uit en een nieuwe anagene haar groeit in het haarzakje. Dit proces duurt ongeveer 5 à 6 weken en gebeurt gelukkig niet bij alle haren tegelijk. 85 % van de haren is anageen en ongeveer 15% telogeen.

Hoe verzorg jij je wimpers en wenkbrauwen?

Werkstoffen tegen rimpels; retinol (pro)vitamine A

In de reeks ingrediënten en crèmes die je huid verjongen en verbeteren, besprak ik reeds het populaire hyaluronzuur als moisturizer en rimpelfiller, glycolzuur als peeling om diepe rimpels gladder te maken en celvernieuwing te stimuleren en salicylzuur als peelende ontstekingsremmer. In deze blog maak je kennis met retinol, de antioxidant ook wel bekend als pro-vitamine A . Dé rimpelkiller bij diepe rimpels of om de eerste fijne lijntjes glad te strijken.

Jouw Beauty partner als je de 40 al een tijdje bent gepasseerd.

Anti Oxidanten
Vitamine A is een van de anti oxidanten die helpen om je huid jong te houden. Oké, dat klinkt mooi maar laat ik eerst eens vertellen wat anti oxidanten zijn. Anti oxidanten zijn moleculen die onderling verbindingen aangaan met andere moleculen die een ongeladen deeltje, een atoom vrij hebben. Dat vrije deel bindt zich makkelijk aan een andere molecuul, een vrije radicaal waardoor een uiterst schadelijke verbinding ontstaat die leidt tot celafbraak en huidveroudering. Anti oixidanten gaan die verbindingen tegen, ze neutraliseren als het ware de vrije radicalen die in onze huidige samenleving nu eenmaal onvermijdbaar zijn.

Veroorzakers van vrije radicalen zijn o.a. roken, alcoholgebruik, slaaptekort, ongezond eten, luchtvervuiling en UV straling. Het bekende huid verouderingslijstje dus.

Vitamine A is zo’n goede anti oxidant die door middel van huidverzorging ook nog eens heel gunstige werking heeft op rimpeldiepte. De oorspronkelijke variant vitamine A-zuur of tretinoïde is een verzamelnaam van verschillende soorten vitamine A die wordt ingezet bij acne. Dit vitamine A-zuur heeft als bijwerking dat het de huid behoorlijk kan irriteren en kun je alleen bij de apotheek op recept krijgen.
Gelukkig is er een goed alternatief en dat is retinol, ook een van de vitamine A-zuur familie maar de pro-vitamine A soort die eerst door de huid wordt omgezet in vitamine A en pas dan zijn werk gaat doen: de huid verdunnen en rimpels vervagen.

Triple A

In de behandeling en producten van Triple A is retinol ingekapseld in liposomen. Dit zijn piepkleine moleculen waarvan steeds een laagje oplost voor uiteindelijk het retinol in de huid zijn werk kan doen. Door het inpakken in verschillende laagjes is retinol minder agressief en beter inzetbaar voor gevoelige huidtypes. Door de warmte van de huid lossen de laagjes een voor een op en kan de werking wel tot wel 12 uur oplopen! Retinol is een onstabiele stof is die onder invloed van licht in potjes en flesjes snel zijn werking verliest. Een bijkomend voordeel van liposomaal ingekapseld retinol is dat het pas bij 37 graden huidtemperatuur in werking treedt en niet bij het openen van het potje. Dit gaat rimpelvorming effectief tegen, verbetert de elasticiteit en regenereert en revitaliseert de huid.

Ik geef je 10 goede redenen om met Triple A te beginnen:
1. verfijnt het huidreliëf
2. vermindert voorhoofdrimpels
3. ontzwellend effect om de ogen
4. meer uitstraling
5. jeugdige teint
6. verwijdert dode huidcellen
7. zachte gladde huid
8. frisheid rondom de ogen
9. fijnere poriën
10. mooie lipcontour

Overige werkstoffen die echt iets voor je huid doen

ga ik in volgende blogs bespreken en zijn onder andere:

• Vitamine A, C en E, de anti oxidanten om de huid jong te houden
• Bio peptides; straktrekkende eiwit complexen die de opbouw van de huidvezel structuur stimuleren en de verlammende werking van Botox nabootsen
• Stamcellen; plantaardige stamcellen (bv. Rode sneeuwalg en vruchtstamcellen ) die de huidlagen met levende celkernen beschermen en stimuleren tot verjonging op DNA niveau.

Stay tuned!

LED’s light up your skin

In mijn werk zie ik dagelijks vrouwen die stress vertaald zien in een droge trekkende huid en rimpels. Velen overwegen over op termijn een cosmetische ingreep te laten doen maar stellen de stap nog een paar jaar uit. Anderen willen het verouderingsproces op een natuurlijke manier tegengaan. Ik zie een duidelijke toename in de vraag naar non-chirurgische lifting behandelingen. Vrouwen willen steeds vaker ontspannende gezichtsbehandelingen met het effect van een cosmetische facelift, maar dan wel zonder chirurgische ingrepen. Strak zonder spuiten en snijden dus!

Als jij je ontspannen voelt ziet je huid er ook ontspannen uit. De stap naar de chirurg is best nog een aantal jaren uit te stellen en binnen de grenzen van het cosmetische kunnen we samen hele mooie resultaten bereiken. Het LED Masque Lumiére is een van de behandelingen die de huid verjongen en de huidconditie verbeteren.

Ik heb me al heel lang verdiept in LED lichttherapie voor de huid en het LED Masque Lumiére past heel goed bij de visie van mijn bedrijf: mooi verouderen/verjongen op natuurlijke wijze. De lichtfrequenties van het masker zijn heel natuurlijk, denk maar aan daglicht en zonlicht (zonder schadelijke UV straling) en onder invloed van de lichtstralen gaat de huid zelf nieuwe huidcellen aanmaken met elastine en collagene vezels, die de huid volume geven en strakker maken.

LED's light up

LED’s light up

Wat is LED Masque Lumiére?

Het LED Masque Lumiére is een kunststof gezichtsmasker met LED lichtjes aan de binnenzijde. Deze kunnen rood, groen en blauw licht uitstralen. Eerst wordt een speciaal verjongend serum met hyaluronzuur en beuk-extracten door middel van bindweefselmassage in de huid gemasseerd om de fibroblasten in de huid te stimuleren nieuwe collageen en elastine aan te maken. Dit serum geleidt tevens het LED licht. Daarna wordt het LED masker op het gezicht geplaatst met de gewenste kleur licht en het aantal minuten dat de behandeling duurt.

Hoe werkt het?

9decdd297b74da1699bd864517f66527

diepte in de huid van LED

diepte in de huid van LED

Zonder licht is er geen leven en zo werkt gekleurd LED licht ook op de huid. De lichtstralen gaan dieper de huid in dan welk product ook. De verschillende frequenties van de kleuren uit het lichtspectrum hebben ieder hun eigen dieptewerking op de huid en gaan een interactie aan met het biologische systeem van de huid. Vergelijk het met de wijze waarop een plant de energie van de zon opvangt om te groeien, door zgn. fotosynthese. Een ander voorbeeld voor een soortgelijk proces in de huid is de aanmaak van Vitamine D dat ook onder invloed van zonlicht (UV-licht van 297 nm) plaatsvindt.

En het resultaat?

Terwijl jij ontspant en geniet van het licht verbetert de conditie van je huid. Cellen met een nog levende celkern worden gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken, de bouwstoffen voor een jonge, gezonde en elastische huid.

Bij een behandeling ervaar je al resultaat maar het beste effect behaal je met het All Inclusive Beauty menu; een kuur van 6 behandelingen kort achter elkaar voor de prijs van 5! Ontspanning, voordeel en resultaat heb ik jullie aandacht?

Wanneer mag ik je begroeten in mijn vernieuwde Beauty Kitchen?